Vant pris for orkandekning

NRK Trøndelag vant prisen for "Årets direktesending" i Prix Radio 2014, norsk radios Oscarutdeling.

Prix

Prisen ble utdelt under Radiodagene i Oslo fredag kveld.

Foto: Linn Elisabeth Skarrud / NRK

Ødelagt tak

'Ivar' rev av tak og veltet trær.

Foto: Tor Aage Hansen
Båter veltet i Trøndelag under stormen"Ivar"

Uværet gjorde stor skade, disse båtene ble blåst over ende i Trondhei,

Foto: Tariq Alisubh / NRK

NRK fikk prisen for direktesendingen under ekstremværet «Ivar» i desember.

– Det er en fantastisk ære. Det å vinne prisen for årets direktesending henger så høyt at det nesten er vanskelig å forstå. At et distriktskontor vant denne prisen har stor betydning for oss i NRK Trøndelag. Det forteller at vi gjør en god og viktig jobb og at NRK er en veldig viktig del av beredskapen når slike hendelser skjer, sier redaksjonssjef i NRK Trøndelag Joar Elgåen.

– Direkteradio på sitt aller beste

Prix Radio er Norges offisielle mesterskap i radio. Her kan alle radiostasjonene i hele landet konkurrere i 17 forskjellige kategorier.

Dette er juryens begrunnelse for årets direktesending:

«Dette er en direktesending som til det fulle utnytter radioen potensial som direktemedium. Det er serviceradio fra A til Å, det er lett og ledig programledelse som ikke blir krampaktig alvorlig, men heller loser meg som lytter trygt gjennom en tid som er litt usikker.

Det er formidabel kjemi mellom alle involverte, det er gode kilder – flinke og beskrivende reportere, dette er direkteradio på sitt aller beste».

– Prisen har en enorm betydning for følelsen for oss som jobber på et av NRKs mange distriktskontor, sier Elgåen.

Omfattende orkanskader

Mange tusen mennesker mistet strømmen under ekstremværet, flere steder var folk strømløse i dagevis. Tak ble revet av hus, og uværet stengte veier og kollektivtrafikk.

Flere steder ble folk bedt om å holde seg inne, i Trondheim kjørte politiet rundt med ropert og bad folk som å komme seg innendørs. «Ivar» ødela også store mengder skog.

– Jeg var ute som vanlig reporter og stemningen inne på butikkene i Trondheim sentrum var helt spesiell. Trondheim torg var smekkfullt av folk, det var en helt særegen stemning. Det var flyvende gjenstander som raste gjennom lufta. Jeg husker også de store materielle skadene som det enkelte steder tok dagevis å fikse, sier Elgåen.

De nominerte til prisen årets direktesending var:

  • Cupfinale 2013, 1FM Molde
  • Ekstrasending om "Ivar", NRK Trøndelag, NRK P1
  • Christine, bursdagssending, NRK P3
  • P4s Helgefrokost m/OL
  • Radio Norge, Norge Direkte
Time-laps av stormen Ivar som kommer fykende inn over Blomsterbyen i Trondheim.
Ekstremværet "Ivar" herjet i Trøndelag.
Skadene i Trøndelag er færre enn frykta, på tross av stormen i går kveld. Forsikringsselskapene regner med rundt fire hundre saker. Men noen steder var voldsomme krefter i sving.