Sviktet festival i varmen

Steinkjerfestivalens general må overrasket konstatere at mange droppet konserter på grunn av godværet.

Publikum på Carpe Diem, Steinkjerfestivalen 2009

Carpe Diem-fans trosset varmen på godt over 30 grader inne på Guldbergaunet Stadion lørdag ettermiddag.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

- Jeg hadde aldri trodd at for godt vær skulle bli et problem, sier festivalsjef Svein Bjørge til NRK.

Festivalsjef Svein Bjørge i Steinkjerfestivalen.
Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Det er langt fra noen krisestemning å spore i festival-leiren i Steinkjer, for totalt sett vil publikumstallene uansett nå de budsjetterte 7000 på tre dager.

Likevel aner vi en liten skuffelse hos festivalgeneralen, som nok hadde regnet med at langt flere ville nyte godværet på festival - og ikke droppe ut på grunn av det.

Men når kvikksølvet viste over 25 grader til langt på kveld fredag, ble nok mange sittende hjemme på verandaen eller på beach'n istedet for å gå på konsert.

- Jeg har hørt om flere som hadde planlagt å gå på konsert, men som i stedet valgte hagekos hjemme på grunn av været, sier Bjørge.

Forventer uansett rekord

Fredag kveld klarte hiphop-gruppa Madcon langt fra å fylle stadion på Guldbergaunet - kanskje mye på grunn av at de spilte klokka 20.

Senere på kvelden, da The Australian Pink Floyd Show gikk på scenen, hadde flere kommet seg ut av fluktstolen og ned til festivalområdet.

Til sammen var 4000 publikummere innom Guldbergaunet fredag, mens 2500 mennesker så CC Cowboys på Rismelen.

Festivalen slet med forsalget av billetter, men Svein Bjørge har tro på at de vil sette publikumsrekord selv om publikum også under festivalens to første dager har vært trege til å møte fram.

Les også: Forventer billettrekord