NRK Meny
Normal

Slik vil Nicki Bille bli husket

Han er tiltalt for vold mot offentlig tjenestemann, har scoret hattrick, havnet i fyllearresten og flørtet åpenlyst med Tone Damli. Det var aldri stille rundt Rosenborgs danske rabagast.

Nickie Bille Nielsen

Nicki Bille har satt sitt preg på norsk toppfotball de siste årene. Nå er dansken klar for nye eventyr og utfordringer i fransk fotball.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Mandag ble det klart at Rosenborg kvitter seg med Nicki Bille Nielsen.

Bent Skammelsrud

RBKs tidligere midtbanegeneral Bent Skammelsrud mener det var riktig av Rosenborg å selge Bille.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Dansken skal til Frankrike og er klar for å sette sitt preg på fransk eliteserie og klubben Evian.

Etter Bille ankom Rosenborg før forrige sesong, har han markert seg vel så mye for det utenomsportslige som det sportslige. Rosenborgs nr. 14 har vært en spiller som har figurert mye i media for det han har foretatt seg.

– Det er ikke først og fremst for det sportslige han vil bli husket, det er alt det andre. De to episodene med politiet og draktrivingen. Bille Nielsen var en litt rebelsk fyr, sier tidligere RBK-profil Bent Skammelsrud til NRK.no.

Mange skandaler

Nicki Bille Nielsen vises ut

Bille ble utvist mot Sandnes Ulf i fjor. Dansken svarte med å rive av seg drakten i sinne.

Foto: Alley, Ned

Dansken fikk med seg 50 kamper i RBK-drakten og scoret til sammen 24 mål i cup og serie, elleve av de var i eliteserien. Han har også markert seg ved å rive i stykker RBK-drakten, havnet i fyllearresten, flørtet åpenlyst med Tone Damli og ble nylig tiltalt for vold mot politiet etter å ha blitt arrestert i København i april. Han må møte i retten i oktober.

Nicki Bille Nielsen

Dansken fikk alkoholforbud og måtte gjennomføre sosialt arbeid etter han ble siktet for politivold i København i april.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

I tillegg har han datet Petter Northugs eks-kjæreste, Rachel Nordtømme og han forsøkte å score mål med hånda i hjemmekampen mot Molde i fjor.

– Bille er to forskjellig mennesker, et på banen og et utenfor. Folk liker de som ikke er helt A4, og synes det er litt morsomt med folk som er annerledes. Jeg ser ikke at han har vært noe positiv for klubben og jeg støtter Rosenborg i valget om å selge han, sier tidligere Rosenborg-trener Bjørn Hansen til nrk.no.

Bent Skammelsrud tror at Rosenborg fikk nok av det utenomsportslige og at den beste løsningen for klubben var å selge dansken.

– Det blir litt som med Suarez, noen ganger gjør han ting som ikke hører hjemme på en fotballbane, og ellers er han verdens snilleste fyr, sier Skammelsrud.

densistehilsen

Før Bille satte snuten i retning Frankrike, rakk han å skrive en avskjedshilsen på RBKs taktikktavle.

Foto: Mikkel Diskerud

Ikke noe savn

Tidligere Rosenborg-nestor Bjørn Hansen mener det var riktig av Rosenborg å kvitte seg med dansken. Han tror Bille hadde utspilt sin rolle på Lerkendal, både på godt og vondt.

Bjørn Hansen

Tidligere trener i Rosenborg Bjørn Hansen tror ikke Rosenborg kommer til å savne Bille.

Foto: Morten Andersen / NRK

– For klubben vil det ikke være noe savn. Jeg tror det er riktig å gi han en ny sjanse i en annen klubb. Jeg tror de har funnet den beste løsningen for han. De har gitt gutten blanke ark og en klubb som er villig til å satse på han, mener Hansen.

–Tror du Rosenborg kommer til å huske han?

– Jeg tror at de glemmer han fort. Han var en døgnflue, sier Hansen.

Hansen får støtte av Skammelsrud. Han tror Rosenborg var lei.

– Jeg mener det var riktig å la han gå. Det finnes en grense for hva man kan akseptere. Han har fått noen gule kort som har vært på grensen til rødt. Jeg tror Rosenborg rett og slett var lei, sier Skammelsrud.

Likevel en publikumsfavoritt

Bille Nielsen

Bille Nielsen rakk å score 24 mål i løpet av sin karriere som Rosenborg-spiller

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Til tross for de mange utenomsportslige hendelsene har Bille vært RBKs mest populære spiller mens han har vært i klubben

– Han sto for 50 prosent av draktsalget vårt i fjor. I år er det han og Gamsten som har solgt mest drakter. De står for over 50 prosent av årets salg, sier Hanne Ramstad, medarbeider RBK-shop.

Nicki Bille Nielsen kom til Rosenborg og Lerkendal i januar i 2013 og fikk debuten sin mot Odd 17. mars samme året. Danskens siste kamp for trønderne var 3–1 seieren mot Lillestrøm 6 juni.

Neste kapittel i historien om Bille er fransk fotball og Evian. La oss håpe at de kommer til å huske han for det sportslige.

Populær og omstridt - møt Rosenborgs nye stjerneskudd Nicki Bikke Nielsen.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.