Hopp til innhold

Nicki Bille Nielsen solgt: – Dette er en ny start for meg

Rosenborg og den franske klubben Évian FC er blitt enige om en overgang for Nicki Bille Nielsen (26), melder klubbene på sine hjemmesider.

Nicki Bille Nielsen

KLAR FOR FRANSK KLUBB: – Jeg er veldig fornøyd. Dette er en stor mulighet for meg. Jeg diskuterte med Daniel Wass og annen danske, og vi er enige om at Evian og jeg er som skapt for hverandre, sier Nicki Bille Nielsen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Nicki Bille Nielsen

Nicki Bille Nielsen er klar for fransk fotball

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Den omstridte spissen Nicki Bille Nielsen har skrevet under kontrakt med den franske klubben og den trer i kraft umiddelbart.

Det skriver Rosenborg på sine hjemmesider mandag kveld.

Den danske spissen har skrevet under en treårsavtale, skriver den franske klubben på sine hjemmesider.

Han sier selv til Evians hjemmesider at han gleder seg til å spille for sin nye klubb.

– Jeg er veldig fornøyd. Dette er en stor mulighet for meg. Jeg diskuterte med Daniel Wass og andre dansker som har spilt der, og vi er enige om at Evian og jeg er som skapt for hverandre, sier 26-åringen.

Daniel Wass er for øvrig fetteren til Bille Nielsen. Dansken har vært i hardt vær etter blant annet en hendelse med dansk politi i påsken og er glad for å komme til en ny klubb.

– Dette er en ny start for meg. Jeg tror dette er det perfekte stedet å spille fotball og nyte familielivet. Jeg vil gi alt på banen for mine lagkamerater og klubben. Jeg er virkelig spent på å begynne, sier Bille Nielsen.

Underskrevet i dag

Daglig leder i Rosenborg Tove Moe Dyrhaug, sier til NRK at dette er en naturlig del av et overgangsvindu.

– I Rosenborg så kjøper og selger vi spillere hele tiden, så da Évian FC tok kontakt og sa de var interessert ble det salg. Nicki Bille har skrevet under på kontrakten i dag, sier Moe Dyrhaug.

Moe Dyrhaug ønsker ikke å kommentere overgangssummen, og det er heller ikke klart om Rosenborg skal få inn en erstatter for Nicki Bille Nielsen.

– Det er altfor tidig å si noe om erstatter men vi jobber jevnt med å utvikle laget, og kjøper som sagt spillere vi som alle andre klubber, sier Moe Dyrhaug.

Évian kom på 14. plass i franske Ligue 1 i fjorårets sesong.

Laster Twitter-innhold

Turbulent

Bille spilte sin første kamp for Rosenborg 17. mars i 2013, borte mot Odd.

Etter den tiden har Bille Nielsen spilt 50 obligatoriske kamper for Rosenborg og scoret til sammen 24 mål.

Det har stormet rundt dansken opptil flere ganger.

Senest i påken i år, da han ble arrestert i København. Han skal angivelig ha bitt en politimann, og Nicki Bille ble tiltalt av dansk politi for hendelsen sist uke.

Siste nytt

  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal