RBK-leder om netthets:– Det er noen tullballer

Da RBK røk ut av Mesterligaen tirsdag haglet det negative kommentarer mot trenerapparatet og spillerne på et diskusjonsforum for klubbens egne supportere.

Kåre Ingebrigtsen

HETSES: Kåre Ingebrigtsen og resten av Rosenborg-stallen blir utskjelt på debattforum.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Mesterliga-drømmen ble knust da Rosenborg tapte 0–3 på Kypros. Det så ut til å gå veien for trønderne, men på overtid raknet det.

Kåre Ingebrigtsen og resten av RBK var skuffet, og treneren mente dette var karrierens tyngste tap. Hjemme i Norge var skuffelsen like stor, og kommentarfeltet til debattforumet ble fylt opp av klager og krasse meldinger rettet mot både Ingebrigtsen og spillerne.

– For en vits

Kommentarene går i hovedsak ut på Ingebrigtsens innbyttervalg, spillernes valg på banen og at et trenerbytte må gjøres om Rosenborg skal ha mulighet til å spille i Europa.

– For en gjeng feige f*****. Spark Kåre om han ikke tør spille fotball i Europa. For en vits, skriver Dew i forumet.

RBK hetses på debattforum
Foto: Skjermdump

– Kåre -1! Igjen ser vi elendige taktiske grep. Fantastisk å sette inn Bjørndal. Og hva er den surmulingen under kamp? Han er den mest passive treneren jeg har sett, skriver en annen.

Tåler kritikken

Organisasjonssjef i RBK, Trond Alstad, mener klubben må tåle slik kritikk.

– Vi må huske ytringsfriheten, og vi må tåle at folk er uenig i det vi gjør. Men det er en utviklingstrend at man grenseløst kan ytre seg uten konsekvenser. Forumet har sikkert noen tullballer der som har et stort tidsfordriv, men det får bli deres sak, sier han.

Likevel er han redd for at andre kan bli rammet av kommentarene.

– Vi i klubben bryr oss ikke noe om kritikken, men det som er dumt er at personer som kjenner de kan bli berørt, og man må tenke på at barn kan se dette, sier Alstad.

– Må stå for det de sier

Rosenborg-stallen har selv bestemte regler for hvordan man skal oppføre seg på sosiale medier.

– I Rosenborg ønsker vi at spillerne skal være aktive på sosiale medier, men en regel sier at de skal kunne si det de skriver ansikt til ansikt til en annen person, og de må tenke både en og to ganger før de publiserer noe, sier Alstad.

Organisasjonssjefen mener likevel at klubben har Norges – og kanskje Europas beste publikum.

– Selv om det blir skrevet slike kommentarer, så vil jeg understreke at vi har Norges beste publikum som overgår mye av det publikummet vi opplever i Europa, forteller Alstad.

Stor tilknytning til klubben

Idrettssosiolog, Arve Hjelseth, mener hetsen kommer fordi supporterne har en større tilknytning til klubben enn til spillerne.

– Supporterne mener ikke de trenger å følge med spillerne eller trenerteamet, men det henger sammen med deres forpliktelse til klubben. Det er nøkkelpersoner som forvalter klubbens verdier og tradisjoner mer eller mindre dårlig. Dårlig for at det ikke er rett folk på rett sted, sier Hjelseth.

Idrettssosiologen mener også hetsingen har en tilknytning til at spillerne og trenerne kun vil være i klubben i en begrenset tid.

– Enkeltspillere eller trenere har kontrakter, og er i en bestemt rolle i en begrenset tid. Om de gjør en dårlig jobb mener de at de heller kan finne på noe annet, forteller han.

Skuffelsen over tapet mot Apoel mener han likevel blir kortvarig.

– Skuffelsen er enorm når det tapes på den måten, men på samme måte som hos spillerne varer den bare et par dager før man begynner å se fremover til neste kamp, avslutter Hjelseth.