NRK Meny
Normal

Mongols tar avstand fra volden i Trondheim

Presidenten i Mongols MC Scandinavia tar avstand fra den volden som noen av medlemmene er siktet for å ha utøvd.

Jonas Bergdahl

Presidenten i Mongols MC Scandinavia, Jonas Bergdahl, sier han kjenner alle de tre mennene på 22, 31 og 34 år som sitter fengslet i Trondheim og sier at de er medlemmer i Mongols.

Foto: Mongols MC Scandinavia

Tre menn i alderen 22 til 34 år sitter nå i isolat i Trondheim fengsel. De er siktet for grov vold og ran og ble går varetektsfengslet i 4 uker. Alle nekter for å ha utøvd vold, i det politiet kaller et oppgjør om makt i Mongols MC.

Har snakket med involverte

Presidenten i Mongols MC Scandinavia, Jonas Bergdahl, planlegger tur til Trondheim i neste uke. Han sier til NRK at han gjerne vil snakke med politiet der han vil ta avstand fra den volden som noen av medlemmene er siktet for å ha utøvd. Han har selv snakket med folk som har vært involvert i hendelsene i Trondheim.

– Jeg syns det er inn i helvete dersom de har gjort det de er siktet for, men dette har jo ikke noe med Mongols å gjøre. Dette er en privat sak, sier han.

Han kjenner alle de tre mennene på 22, 31 og 34 år og sier at de er medlemmer i Mongols. Advokaten til en av de tre, sier til NRK at hans klient ikke har noe med Mongols å gjøre.

– Det får stå for hans regning, sier Bergdahl.


Har ikke motorsykler

De tre mennene som sitter i varetekt i Trondheim er altså medlemmer i motorsykkelsklubben Mongols MC, men det viser seg at ingen av dem har motorsykler. På spørsmål om hvorfor de da er medlem i Mongols, svarer Bergdahl.

– Nei, det spør jeg meg også om. Det er jo ikke meningen at vi skal ha slike folk som medlemmer i en motorsykkelklubb som Mongols.

Fastholder å ha leid klubbhus i Trondheim


For noen dager siden sa presidenten til Adresseavisen at Mongols hadde tegnet leiekontrakt på tre år for et klubblokale i Trondheim. Dette fastholder han i samtale med NRK, men vil fortsatt ikke si hvor dette lokalet befinner seg.

– Om en måneds tid vil dere få vite det, da flytter vi inn, sier han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.