Hopp til innhold

Mobbeoffer fra Malvik har fått millionerstatning

Malvik kommune har utbetalt 1,6 millioner kroner i erstatning til mobbeofferet Line Sommer Hoel, men det stopper ikke der. Kommunens advokat sier hun skal ha ytterligere et betydelig beløp.

Mobbesak Malvik

KREVER ERSTATNING: Line Sommer Hoel (25) gikk til sak mot Malvik kommune etter at hun ble mobbet på ungdomsskolen. Nå har hun fått utbetalt erstatning, men kommer ikke til å slå seg til ro med beløpet som er utbetalt.

Foto: Frank Almås / NRK

– Kommunen har utbetalt 1,6 millioner kroner. Det er langt unna det Hoel mener er riktig erstatningsbeløp, sier Hoels advokat Christian Lundin til NRK.

Christian Lundin

FOR LITE: – Det er langt unna det Hoel mener er riktig erstatningsbeløp, sier Hoels advokat Christian Lundin om erstatningsutbetalingen.

Foto: Victoria Wilden / NRK

– Vi sender inn et komplett erstatningskrav i løpet av noen dager. Hvis kommunen ikke er villig til å høyne beløpet, blir rettssaken ut i november gjennomført, fastslår han.

Det var adressa.no som omtalte erstatningsbeløpet først.

Sakkyndigrapport

Hoel saksøkte i fjor Malvik kommune etter langvarig mobbing på Vikhammer ungdomsskole. Etter først å ha vunnet rettssaken, kom beskjeden om at kommunen anket. Like etter nyttår snudde kommunen og trakk anken. Med det aksepterte kommunen dommen.

Selv om Hoel kunne juble for å ha vunnet frem mot skolen og kommunen, var ikke størrelsen på erstatningen fastlagt. Kommunen ba om en ny sakkyndigrapport før de i det hele tatt ville diskutere erstatningssummen. Rapporten ble ferdigstilt i sommer.

Malvik mobbesak
Foto: Anders Ulvolden / NRK

Advokat: – Hun skal ha pengene

– Grunnen til at vi har betalt ut 1,6 millioner kroner er at vi har fått en spesialisterklæring som har vurdert årsaksforholdene. Den sier at hun skal ha en bestemt prosentandel av det vi kaller varig medisinsk skade, sier advokat Bjørn Morten Brauti til NRK.

Prosentandelen som er satt danner grunnlaget for en erstatningsutbetaling i henhold til bestemmelsen om barneerstatning i skadeerstatningsloven, forklarer advokaten.

– De pengene skal hun ha, det er ingen diskusjon om det. Jeg ba derfor Malvik kommune om å utbetale pengene nå, allerede før vi har fått et krav. Dette for å vise at vi ønsker å få gjort opp saken, sier Brauti.

– Ønsker riktig oppgjør

Kommunen er forberedt på å betale mer til Hoel etter et nytt krav:

– Hun har nå fått et betydelig beløp, 1,6 millioner kroner. Hun skal ha et betydelig beløp til, fastslår han.

– Vi ønsker er riktig oppgjør. Det er bare det vi ønsker. Om det betyr at vi klarer å løse saken i minnelighet eller ikke, kan jeg ikke si nå, forklarer han.

En rettssaken om erstatningsbeløpet er satt til november. Det gjenstår altså å se om kommunen og Hoel klarer å bli enig om et beløp før den tid.

Møter Hoel

Den første advokaten som representerte Hoel krevde 8,3 millioner kroner i erstatning på vegne av henne.

Advokat Lundin ønsker ikke å gå ut med hva Hoel kommer til å kreve nå:

– Jeg skal gjennomgå dette med Hoel og hennes far en av de nærmeste dagene. Da blir det justeringer i erstatningskravet. Det blir feil av meg å gå ut med hvor kravet før det, sier advokaten.