NRK Meny
Normal

Mongolspresident ble banket opp

Minst fire menn fra Mongols MC skal ha banket opp han som kalte seg president i klubben i Trondheim.

Advokater i den pågående rettssaken, Morten Aalberg, Abdelilah Saeme og Christian Wiig.

Advokater i den pågående rettssaken, Morten Aalberg, Abdelilah Saeme og Christian Wiig.

Foto: Kari Sørbø / NRK

Sammenstøtet mellom medlemmene skjedde to dager før slagsmålet på Byåsen, som førte til at tre andre menn nå sitter på tiltalebenken i Sør-Trøndelag tingrett. Onsdag vitnet ekskjæresten til Mongolslederen i retten.

Ville først ikke vitne

Den 23 år gamle kvinnen hadde først bedt om å få slippe å vitne fordi hun har sagt at hun var redd for de tiltalte. Men onsdag ettermiddag ombestemte hun seg, og vitnet i tre timer. Retten aksepterte at de tiltalte ble plassert bak i salen slik at vitnet slapp å se på dem.

Kvinnen fortalte at to dager før 12. november kom det minst fire menn hjem til leiligheten der hun bodde sammen med mannen som da var president i Mongols MC i Trondheim. Hun var på et annet rom, men hørte at kjæresten ble banket skikkelig opp.

– Og jeg så jo hvordan ha så ut etterpå, sa hun.

Krevde penger

– Hvorfor kom de, spurte advokat Abdelilah Saeme, han er forsvarer for 22 åringen som er tiltalt for vold mot to andre i samme leilighet 12. november.

– Han (ekskjæresten- red.anm.) skyldte dem penger, svarte kvinnen.

Om det var kontingenten som skal være på 15 000 kroner, som ikke var betalt, visste hun ikke, men hun visste at mennene var Mongolsmedlemmer.

Selv om hun var kjæreste med han som skulle være valgt som president, var hun livredd for at inntrengerne skulle finne henne i leiligheten. Gjennom døra hørte hun mennene spørre kjæresten hvor hun var. Men så hørte hun en – som hun navnga i retten – rope til de andre.

– Nei, la henne være i fred!

Mongols scandinavia

Tre menn som skal ha tilknytning til MC-klubben Mongols er tiltalt for flere tilfeller av grov vold og ran i november i fjor.

– Helvete brøt løs

Om slagsmålet to dager senere fortalte kvinnen at "helvete plutselig brøt løs" en stund etter at de tiltalte kom. Hun fortalte at hun så både hammer, støvsugerrør og pistolkolbe bli brukt som slagvåpen mot de to som er fornærmet i saken.

Hun kan ikke huske om de fornærmede slo tilbake mot den 22 år gamle tiltalte. Hans forsvarer Saeme, spurte om startpistolen og hammeren som ble brukt kunne ha tilhørt ekskjæresten hennes. Det benektet hun, og mente at det bare var støvsugerrøret som hørte til i leiligheten.

Politiet beslagla senere både revolver, pistol, to hammere, balltre og diverse verktøy i leiligheten. Mongolspresidenten selv skal ha deltatt lite i det som skjedde. Tidlig hoppet han ut av soveromsvinduet i sokkelleiligheten.

– Stakk presidenten av og lot deg være igjen, spurte Saeme.

– Ja, han gjorde det, svarte kvinnen og fortalte at hun var livredd, skrek og delvis stod paralysert ved en vegg i leiligheten mens det hele skjedde.

Saken kan bli utsatt

Den 23 år gamle kvinnen er ikke lenger kjæreste med han som i alle fall var president i Mongols MC i Trondheim. Verken han eller de to vennene som ifølge tiltalen fikk bank, har møtt opp til rettssaken så langt. Politiet hadde ikke funnet dem onsdag kveld.

Kvinnen fortalte ellers i retten at 34 åringen som er tiltalt ikke var medlem av Mongols, slik hun hadde forstått det. Han skal ha hatt på seg en såkalt RUTER-vest med 81 på ryggen. Det er emblemet for klubber som er nært knyttet til Hells Angels, og som ikke er på god fot med klubber som Mongols.

Aktor Bente Lind sier til NRK onsdag kvels at dersom de tre sentrale vitnene ikke er å finne, må saken trolig utsettes.