NRK Meny
Normal

Passasjeren har ikke lenger status som siktet

Kameraten som satt på bilen da Petter Northug krasjet og vraket bilen er ikke lenger siktet i saken.

Northug bilvrak

Skistjernen Petter Northug totalvraket denne bilen da han kjørte i beruset tilstand og krasjet med et autovern på Byåsen i Trondheim i mai 2014. I bilen satt også Northugs kamerat som ble lettere skadd i krasjen.

Foto: NTB scanpix

– Det er ikke straffbart å være passasjer i en bil hvor sjåføren er påvirket av alkohol, sier politiadvokat Monica Grøtte Estenstad til NRK.no.

I utgangspunktet var både Petter Northug og kompisen siktet for promillekjøring i etter at Northugs Audi ble totalvraket i ei bilulykke 4. mai i år.

På spørsmål om passasjeren fortsatt har status som siktet, svarer påtaleansvarlig, Monica Grøtte Estenstad følgende:

– Nei.

Det var noen timer uklart om det var Northug eller kameraten som kjørte bilen. Sent på kvelden samme dag sendte Northug ut ei pressemelding hvor han innrømmet at det var han som kjørte bilen.

Northug har også forklart at han var påvirket av alkohol da ulykken skjedde.

Politiet har levert innstilling

Politiet har nå levert innstilling til påtalebeslutning mot Petter Northug (28) etter fyllekjøringen i vår.

Det er fortsatt ikke kjent hvilke hovedpunkter som ligger i innstillingen fra politiet i Sør-Trøndelag, men det er ventet at statsadvokaten vil ta ut endelig tiltale i løpet av en uke.

– Vi skal nå vurdere om saken kan gå for retten som en tilståelsessak, eller om vi skal ta ut tiltale. Dette vil være avklart om en ukes tid, sier førstestatsadvokat Bjørn K. Soknes til NRK.

LES: Ingen særbehandling av Northug
LES: Må punge ut for ulykkesbilen

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.