Fylkesveg 72 i Verdal åpnet igjen

Fylkesveg 72 ved Trettarholmen i Verdal ble åpnet igjen for trafikk tirsdag morgen. Veien har vært delvis stengt på grunn av ras og rasfare siden søndag.

Veien stengt

Mange trafikanter har møtt skilt som dette de siste dagene. Dette bildet er fra fv. 24 over Gevingåsen.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Fylkesveg 72 ble søndag stengt ved Trettarholmen i Verdal på grunn av et lite ras, og fare for ytterligere ras. Det førte til at folk ikke kom seg til skole og arbeid mandag.

Mandag kveld opplyste trafikkoperatør Svend Grytdal ved vegtrafikksentralen at veien snart kunne åpnes igjen.

– En pulje biler er allerede sluppet gjennom i kveld, men den endelige beslutninga om de skal åpne veien igjen er ennå ikke tatt. Mannskaper jobber på stedet mandag kveld, sa Grytdal til NRK.

Utrykningskjøretøy kunne mandag passere rasstedet, men ikke andre kjøretøy.

Stengt på grunn av rasfare

Også fylkesveg 192 i Mosvik og fylkesveg 24 over Gevingåsen, på grensa mellom Trøndelagsfylkene, er stengt på grunn av ras og/eller rasfare.

Når det gjelder fylkesveg 192 i Mosvik kan det ta tid før den åpner igjen.

Jan Morten Boneng i Statens Vegvesen

Byggeleder i Statens vegvesen, Jan Morten Boneng, sier det er uvisst hvor lang tid det vil ta å undersøke veien i Mosvik.

Foto: Randi Wilsgård / NRK

– Det vil bli foretatt grunnboring i morgen. Hvor lang tid det tar, og hvor lang tid det tar å få prøvene analysert er vanskelig å si, sier byggeleder i Statens vegvesen, Jan Morten Boneng.

– Men vi må nok regne med at det kan ta noen dager. Vi vet mer i morgen når de første boringene er unnagjort, sier Boneng.

Fylkesveg 401 åpnet

Fylkesveg 401, på strekningen Lauvhammer – Langnes i Overhalla, var stengt på grunn av oversvømmelse, men ble åpnet igjen 21.30 mandag kveld.

– Veien er åpnet igjen og det er kontroll på vannmassene, opplyser trafikkoperatør Erling Drangsholt.

Han anbefaler folk som venter på at veier skal åpne om å følge med på Statens vegvesens trafikkmeldinger for siste nytt.

Laster kart, vennligst vent...

Uværet i helga førte til fire stengte veier i Nord-Trøndelag mandag. Nå er veiene i Overhalla og Verdal åpnet igjen.