Avtalte sex med mindreårig jente, må i fengsel

En 64 år gammel trønder er dømt til 36 dagers fengsel for å ha avtalt møte med en mindreårig jente for seksuell omgang.

Frostating lagmannsrett

Frostating lagmannsrett dømte mannen til fengsel i 36 dager.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Tiltalte nekter straffskyld, og hevder han ble provosert av en som vil avsløre potensielle overgripere.

I mai i år skrev Avisa Sør-Trøndelag om mannen som utga seg for å være en 14 år gammel jente. Han har ved flere tilfeller lokket menn til steder hvor de tror de skal møte mindreårige for seksuell omgang.

Mannen er bøtelagt for måten han opererer på.

Ble frikjent i tingretten

Jarle Wikdahl, statsadvokat

Statsadvokat Jarle Wikdahl er fornøyd med at det ble fengselsstraff.

Foto: Kari Sørbø/NRK
Arve Røli, forsvarer

Forsvarer til den dømte mannen, Arve Røli, sier klienten er skuffet.

Foto: Kari Sørbø/NRK

I tingretten ble den 64 år gamle mannen frikjent for forholdet, men fredag ble han likevel dømt til fengsel i Frostating lagmannsrett.

I dommen heter det at mannen har forsøkt å avtale et møte med et barn, hvor seksuell omgang med barnet var motivet. I tillegg har han sendt bilder og meldinger med seksuell karakter til en jente på 14 år.

– Påtalemyndigheten anket og det har vært ny bevisframleggelse i denne saken. Lagmannsretten kom deretter til et annet resultat enn tingretten, sier statsadvokat Jarle Wikdahl til NRK.

– Skuffet

– På vegne av min klient så kan jeg si at han er skuffet over domfellelse. I tingretten ble det frikjennelse på grunn av en privat handlingsprovokasjon, mens lagmannsretten nå har valgt å vekte dette annerledes, sier forsvarer Arve Røli.

Den dømte 64-åringen sier i retten at han aldri hadde en plan om å møte mindreårige for seksuell omgang, men at han var på ei chatteside der man må være over 18 år for å kunne opprette en profil. Det var der han opprettet kontakt med "Lisa", som han da trodde var myndig.

– Min klient føler han har blitt hardt straffet allerede. Det er publisert en video av ham med fullt navn på sosiale medier. Dette rammer ikke bare min klient, men også hans familie. Det er betenkelig at disse provokatørene kan ta loven i egne hender, sier Røli.

De vil vurdere å ta saken til Høyesterett.