– Trondheim er en utrolig vakker by

Plateaktuelle Sissel Kyrkjebø roser Trondheim opp i skyene.

Sissel Kyrkjebø

Sissel Kyrkjebø har tilbrakt de siste månedene i et studio i Trondheim. Det har gitt mersmak.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

– Jeg har vært mye i Trondheim de siste årene i forbindelse med plateinnspillinger, og nå føles det litt som å komme hjem. Det er en utrolig vakker by, sier Sissel Kyrkjebø til NRK.no.

– Godt å ha yndlingsstudio

De siste månedene har hun tilbrakt timevis inne i Nidaros studio for å få på plass sin nye plate.

– Det er herlig å komme til et studio hvor man bare kan konsentrere seg om det man skal gjøre. Vi kan sitte langt ut over natten hvis vi vil for å få alt perfekt. Det er godt å ha et yndlingsstudio.

Les også: – Sissel stoppet egen millionplate

Slapper av på Bakklandet

Men hun tar seg også tid til å se litt av byen mens hun er her.

– Jeg elsker å gå tur langs elva, og sette med på Bakklandet og lese en bok og ta en kaffe. Det er veldig viktig for meg å slappe av når jeg ikke står på scenen, slik at jeg kan gi alt når det gjelder.

Starter turné i Trondheim

Det er ikke første gang Sissel Kyrkjebø er i Trondheim for å spille inn plate. Den forrige plata hennes med Odd Nordstoga ble også spilt inn i Nidaros studio, og det ble en stor suksess.

Nå skal hun snart ut på turné igjen, og første stopp er Trondheim.

– Det blir en blanding av litt gammelt og litt nytt. Det er viktig å finne en balansegang der, for jeg vil jo gjerne spille det nye, mens publikum vil jo ofte høre de låtene de har et forhold til.

Overraskelser på lur

Kyrkjebø røper at publikum kan vente seg noen overraskelser.

– Ja, vi har blant annet oversatt flere engelske sanger. Noen av dem er kjente fra før, så det blir sikkert rart å høre dem på norsk.

Les også: Kyrkjebø i Kina

Medaljens bakside

Sangfuglen har turnert over hele verden i 25 år, og gleder seg til å legge ut på veien igjen. Likevel innrømmer hun at det er noen baksider ved turnélivet også.

– Det er veldig slitsomt å bo på forskjellige hotellrom hver natt, og pakke inn og ut av kofferten hele tiden. Mot slutten av turnéen kan det ofte bli litt ensomt også, når man er ufattelig sliten og bare er på rommet for å spare krefter.