Hopp til innhold

Will Ferrell i ny Wirkola-film

"Død Snø"-regissøren kan få med seg humorkonge i nytt filmprosjekt.

Will Ferrell

Will Ferrell (bildet) er høyaktuell som produsent for Tommy Wirkolas nye filmprosjekt.

Foto: Matt Sayles / AP

Den kjente amerikanske skuespilleren Will Ferrell og regissøren Adam McKey skal kanskje produsere Tommy Wirkolas nye filmprosjekt ”Hansel and Gretel: Which Hunters”.

Alta-gutten Wirkola, som er kjent for filmene "Død Snø" og "Kill Buljo", holder på med manuset til skrekk-komedien og skal også selv ha regien. Det skriver empireonline.com.

- Ikke småtterier

Det var i forbindelse med at Wirkola viste filmen ”Død Snø” på Sundance film festival, at han kom i kontakt med en agent som igjen satt han i kontakt med en rekke andre filmfolk.

- Jeg fikk blant annet presentert ideene mine for Will Farrell og Adam McKay under et møte, og de likte det de hørte, sier Alta-gutten til NRK.

- Hvilken Hans og Grete-historie blir dette?

- I filmen møter vi Hans og Grete femten år etter det berømte eventyret, og da har de blitt berømte heksejegere. Det blir en action/adventure-film med skrekk- og humorelementer. Det blir hardt og blodig, sier Wirkola.

- Blir det stort budsjett?

- Paramount står bak, så det blir en Hollywood-film som skal settes opp på kino. Det er ikke småtterier, sier han.

- Helt surrealistisk

Wirkola sier at det fortsatt er tidlig i prosjektet.

- Jeg har nettopp gjort ferdig noe som heter en ”outline”, altså hva som skal skje i filmen. Jeg har også begynt å skrive på det første utkastet til manus.

- Begynner det å ta av for deg nå?

- Dette er surrealistisk. Adam McKay, som har laget en av mine favorittfilmer ”Anchorman”, sa til meg hvor mye han digger ”Død Snø” Jeg har måttet klype meg seg i armen flere ganger, avslutter filmskaperen fra Finnmark.