Værfast etter sandstorm på Gran Canaria

Sunniva Bogetun Johansen fra Alta var på vei mot flyet som skulle ta henne hjem fra vinterferien på Gran Canaria. En sandstorm har satt henne og flere hundre nordmenn på bakken.

Sandstorm Kanariøyene 2012
Foto: Nasa

– Vi hadde gått gjennom boardingen og satt i bussen på vei ut til flyet da det kom kontrabeskjed, forteller hun.

Johansen sier at det så langt har vært knapt med informasjon til de flere hundre passasjerene som befinner seg på flyplassen i Las Palmas, nordøst på Gran Canaria.

– For meg ligger den største frustrasjonen i at det er lite informasjon å hente. Det er stor mangel på sitteplasser, og vi ser at spesielt barnefamilier begynner å bli litt slitne, sier Johansen.

Sunniva Bogetun Johansen

– Det er stor mangel på sitteplasser, og vi ser at spesielt barnefamilier begynner å bli litt slitne, sier Sunniva Bogetun Johansen fra Alta.

Foto: Privat

Vinterferie

Alta-kvinnen har vært på en ukelang vinterferie på Gran Canaria sammen med kjæresten. I dag skulle de flydd til Tromsø med Norwegian, og kjørt hjem til Alta søndag. Det blir det ingenting av i første omgang.

– Vi har fått en tekstmelding fra flyselskapet, der det står at de jobber med saken. Det er alt, sier Johansen.

Norwegian sier til NRK at flyplassen i Las Palmas vil være stengt i alle fall til midnatt.

Sikten på flyplassen var omlag 600 meter lørdag kveld. Den må være minst på 800 meter for at fly kan få ta av.

Norwegian-fly sandfast på Gran Canaria

Sikten på flyplassen var omlag 600 meter lørdag kveld.

Foto: Kathrine Krømke / NRK

Flere flyselskap er rammet

Ifølge hjemmesidene til Aena, som tilsvarer spansk Avinor, er det ett Norwegian-fly og to SAS-fly med retning Gardermoen som ikke får tatt av. I tillegg er flyvninger til Ålesund, Bergen og Stavanger rammet.

Dermed er det mange hundre nordmenn som ikke kommer seg hjem etter endt vinterferie.

– Dette påvirker all flytrafikk inn og ut av flyplassen, også Norwegians fly. Vi arbeider for å finne løsninger for de passasjerer som er på vei til og fra flyplassen. Flyplassen opplyser at den vil være stengt i alle fall frem til midnatt, sier presseansvarlig Andreas Hjørnholm i Norwegian.

– For meg og kjæresten representerer dette ikke et stort problem i første omgang . Vi slapper av i hverandres selskap, sier Johansen.