Björk-erstatteren kan bli ny svenske

Svenske Erik Johansson (23) kan bli TILs nye stopperkjempe og Fredrik Björks erstatter. – Vi kan bekrefte at TIL er interesserte i han, sier klubbsjefen i GAIS.

Erik Johansson - GAIS

Johansson beskrives som en moderne midtstopper med stort fart, duellstyre og en voldsom hodestyre av GAIS-fansen. Her i duell med Mjällbys Marcus Ekenberg

Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / Scanpix

Den 191-centimeter høye Erik Johansson kan være mannen som skal fylle hullet i TILs midtforsvar, etter at Fredrick Fredrik Björk forlater klubben til nyttår.

Jaktes av flere

Erik Johansson jaktes av TIL, Lillestrøm, Djurgården og Malmø skriver Fotballtransfers.com.

– Vi kan bekrefte at det har vært interesse fra de tre klubbene som nevnes der. Men at det er interesse fra Lillestrøm er ukjent for oss, sier klubbsjef i GAIS, Leif Gjulem, til NRK.

Footballtransfers mener derimot at LSKs trener Magnus Haglund kjenner det svenske markedet godt og er også interessert i midtstopperen.

Spørs på budet

– Det er veldig konkret interesse nå, men inntil et bud er på bordet er det vanskelig å ta stilling til det, har sportchef Jonas Lundén uttalt om interessen fra Djurgården og Malmø tidligere.

Nå skal også TIL ha vist interesse for midtstopperen og spilleren skal ha fått tillatelse til å snakke med de interesserte klubbene.

– Det er mye å ta stilling til nå, og det skjer mye for tiden, innrømmer Johansson til fotballtransfers.com.

Men han utelukker heller ikke å bli med GAIS ned fra i svensk første divisjon hvis det ikke skjer noe nå, ettersom klubben rykket ned fra Allsvenskan i år.

Johansson har kontrakt med klubben ut 2014 sesongen.

TIL er tause

NRK har vært i kontakt med påtroppende sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen, men han vil ikke kommentere en eventuell overgang for svensken før han tiltrer.