Hopp til innhold

Snøfast i Oslo: – Det er fullstendig kaos

Snøkaoset på Østlandet har ført til store forsinkelser i flytrafikken. Inger Elin Utsi og sønnen sliter med å komme seg hjem til påske.

Kaos på Gardermoen

Veldig mange måtte sove på gulvet på Gardermoen i natt mens de ventet på å få komme seg avgårde.

Foto: Ann-Irene Buljo/NRK

Kommunikasjonsrådgiver Inger Elin Utsi ved Høgskolen i Finnmark

Inger Elin Utsi.

Foto: Marit Helene Eira

I går var det mange flypassasjerer som ikke kom seg av gårde, noe som førte til at mange måtte sove på flyplassen. I dag skal 90 000 reise fra Oslo lufthavn.

Fulle fly gjør at SAS ber folk som absolutt ikke må reise i dag om å dra hjem og ta kontakt med flyselskap eller reisebyrå for avreise en annen dag.

Inger Elin Utsi og sønnen skulle egentlig ta flyet hjem til Alta i går, men slik gikk det ikke.

– Jeg er rett og slett snøfast i Oslo. Vi kommer oss ikke hjemover. Det er ikke ledige billetter før på mandag. Jeg vet ikke hva vi skal gjøre, sier hun.

Vurderer leiebil

Oslo lufthavn hadde 83 000 reisende i går, i dag er det ventet 90 000 reisende. Fredag før påskeuka er en av årets største utfartsdager.

Utsi forteller at hun ikke har fått hjelp av flyselskapet.

– Jeg har heldigvis bestilt gjennom reisebyrå. De anbefaler at man hopper i en leiebil og kommer seg nordover. Det er fullstendig kaos, sier hun.

– Her må man bare prøve å finne løsninger. Det er jo mange i samme båt. Men det er jo ingen gunstig situasjon å være i, sier hun.