Siktet kvinne i 70-årene løslatt fra varetekt

Den foreløpige obduksjonsrapporten slår ikke klart fast at ektemannen til den sikta kvinnen i 70-årene fra Evenskjer, døde av skader han hadde. Dermed har politiet besluttet å løslate kvinnen.

Evenskjer

Politiet har nå mottatt den midlertidige obduksjonsrapporten etter at en mann fra Evenskjer døde sist lørdag.

Foto: Arild Moe

– Løslatelsen vil ikke ha betydning for den videre etterforskninga. Siktelsen er ikke frafalt, men vil bli vurdert fortløpende, sier lensmann i Evenes, Tjeldsund og Skånland, Morten Hole.

Politiet etterforsker saken videre, og den videre etterforskninga fortsetter med uforminska styrke, sier lensmannen.

– Kvinnen ble fengslet ut fra alvorlighetsgraden i saken og hensynet til rettsfølelse blant allmenheten, men retten vurderte at det ikke forelå fare for bevisforspillelse. Tekniske undersøkelser på åstedet er avsluttet, og hun kan nå dra hjem, sier lensmannen.

Rundspørring blant naboer
Kommunen er varslet, og kvinnen vil bli tatt hånd om av dem.

Politiet har allerede hatt rundspørring blant naboene, som har ført til at enkelte har blitt kalt inn til vitneavhør. Nå skal også familien til ekteparet avhøres slik at politiet kan danne seg et bilde av om det kan ha skjedd ting i fortiden som kan forklare det som skjedde natt til onsdag.

Evenskjer

Hendelsen skjedde i et bolighus i Evenskjer i Skånland kommune i Sør-Troms.

Foto: NRK

– Politiet er nå i gang med ytterligere vitneavhør. Dessuten har vi fått bistand av Kripos som jobber på åstedet sammen med vår tekniker, sier Hole.

Verken kvinna i 70-årene eller den nå avdøde ektemannen har vært i politiets søkelys tidligere.

Det var kvinnen selv som meldte fra til akuttmedisinsk kontrollsentral (AMK) natt til onsdag forrige uke. Politiet bistod med å frakte mannen til sykehus, og det ble gjort avhør av mannen. Dessverre døde han på UNN Harstad lørdags kveld.

Kona til mannen ble arrestert og siktet etter dødsfallet. I går bestemte Trondenes tingrett at kvinnen skulle varetektsfengsles. Denne kjennelsen ble opphevet i dag.

Det har foreløpig ikke lyktes NRK å få en kommentar fra kvinnens advokat.