Raspet med kniv i ansiktet, men politiet rykket ikke ut

Politiet fikk natt til lørdag melding om at en person i Havøysund i Vest-Finnmark hadde blitt raspet med kniv i ansiktet, men de rykket ikke ut.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet bruker over to timer på å kjøre fra Honningsvåg til Havøysund. Derfor ble det natt til lørdag ikke prioritert å rykke ut til en melding om at en person ble raspet med kniv i ansiktet.

– I en slik situasjon blir det en knallhard vurdering om man skal rykke ut eller ikke, men vurderingen er at vi ikke har kapsistet i dette tilfellet, sier operasjonsleder Andreas Haugaasen til NRK.

Politiet har vært i kontakt med fornærmede, og sier de har en viss kontroll på hvor gjerningsmannen.

Liten gjentakelsesfare

– Ut fra en totalvurdering fant vi at episoden ikke var så alvorlig at vi skulle rykke ut. Det blir vurdert hele tiden, det er snakk om hvordan situasjonen er til en hver tid. Vi tror ikke det er gjentakelsesfare. Hvis situasjonen endrer seg må vi gjøre nye vurderinger, sier Haugaasen.

Men han innrømmer at de helst skulle vært på stedet.

– Ja åpenbart skulle vi gjerne vært til stede over alt hele tiden, sier Haugaasen.

I dette tilfellet ble det en avveiing mellom de omlag to timene det ville ta å få mannskaper på plass, og muligheten for å hindre nye episoder.

– Det er en vurdering mellom hvor prekært er det for politiet å være til stede for å hindre ytterligere skade, og en vurdering om hvor lang tid det ville ta for oss å komme til stedet.

Politiet har fast mannskap på Havøysund, men de har ikke vakt denne helga og derfor måtte man ha kjørt fra Honningsvåg om man skulle rykket ut.

I løpet av natten har politiet også måtte bortprioritere to mindre alvorlige hendelser de har fått melding om.