Politiet advarer mot dårlig og farlig narkotika i Finnmark

Frykter det har kommet som en konsekvens av koronapandemien.

Politiinspektør Unni Pedersen Stock

Unni Pedersen Stock er politiinspektør i Finnmark politidistrikt.

Foto: Kristina Kalinina / NRK

Politiet i Finnmark har fått inn flere bekymringsmeldinger relatert til narkotikabruk den siste tiden.

– Vi har en alvorlig advarsel å komme med som vi håper dere kan hjelpe med å dele for å redde liv og helse, skriver de i en pressemelding.

Det er enten dårlig narkotika eller svært sterk narkotika i omløp i Finnmark.

Politiet har fått rapporter om flere overdoser som er tatt hånd om av helsevesenet, skriver politiinspektør Unni Pedersen Stock.

– Vi vet at det innimellom kommer narkotika til våre områder som kan være blandet med mye ukjente kjemikalier, og der bruk i verste fall kan gi betydelig skade, eksempelvis alvorlig angstanfall, havner i koma eller et dødelig utfall, sier Stock.

Politistasjonen i Kirkenes

Politistasjonen i Kirkenes.

Foto: Ksenia Novikova / NRK

Deler bekymringen

Politiet trekker fram at en del narkotiske stoffer som bestilles over nett har man ingen garanti for hva inneholder.

– Det er all grunn til å advare mot bruken av dette. Vi har vært i dialog med helsevesenet som deler politiets bekymring.

Politiet vet ikke hvilke stoff det er snakk om. Det kan være flere stoffer som er «skitne» eller det kan være det samme stoffet som går igjen.

Narkotika-tørke

Stock sier til NRK at det kan skyldes de stengte grensene, som følge av koronapandemien. Det har ført til mangel på hasj, som igjen kan ha ført til at folk prøver andre typer stoffer.

– Og kanskje også stoffer de ikke er kjente med, som de faktisk ikke tåler. Vi ber alle tenke seg om to ganger før de prøver et narkotisk stoff, sier hun.