Hopp til innhold

Politiaksjon mot Hells Angels

Politiet i Tromsø pågrep i dag en mann siktet for trusler mot en politimann og familien. Mannen ble pågrepet i en væpnet aksjon mot Hells Angels sine lokaler.

Hells Angels

Fra Hells Angels sine lokaler i Tromsdalen i Tromsø onsdag formiddag.

Foto: Tove Jensen / NRK

En mann tilknyttet Hells Angels ble i dag pågrepet ved MC-klubbens lokaler i Tromsø i en væpna aksjon onsdag formiddag.

– Vi er der for å pågripe en person med tilknytning til klubben. Han er siktet for trusler, og for å forsøke å påvirke folk som er involvert i en sak i rettssystemet, sier leder for kriminalavdelinga i Troms politidistrikt, Morten Pettersen til NRK.

Siktet for trusler

Ifølge NRK sin reporter på stedet deltar et stort antall politifolk i aksjonen. I tillegg til den pågrepne mannen skal det befinne seg et annet HA-medlem i klubbhuset.

Trond Høydal

Innsatsleder Trond Høydal.

Foto: Tove Jensen / NRK

– Mannen er siktet for trusler mot en polititjenestemann og hans familie. Truslene har pågått en stund, og politiet ser svært alvorlig på dette, sier innsatsleder Trond Høydal til NRK.

Politiet ser svært alvorlig på saken.

Mannen i 40-årene blir av politiet betegnet som en «hangaround» eller et prøvemedlem hos Hells Angels.

Under ransaking av klubbhuset ble det gjort beslag i datautstyr.

Under etterforskning

– Den straffbare saken det er snakk om er under etterforskning, og vi kan derfor ikke komme med detaljer om saken, av hensyn til etterforskningen, sier Pettersen.

I en pressemelding skriver politiet at etterforskningen fortsetter, blant annet med avhør og gjennomgang av beslag. Av hensyn til etterforskningen kan ikke politiet gi ytterligere opplysninger i saken nå.

I november ble åtte personer pågrepet under en koordinert væpnet aksjon mot Hells Angels i Tromsø og Oslo.

Utgangspunktet for dagens aksjon er blant annet beslaget av et større parti narkotika i sommer. Da ble to personer anholdt i Lødingen i nordre Nordland da et parti på 10 kilo amfetamin skulle overleveres.

Alle de åtte pågrepne var menn tilknyttet Hells Angels.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.