Meteorologen: – Vi må regne med mye vind i hele dag

Uværet skaper problemer for trafikken i nord torsdag morra.

Gratangsfjellet

Vegvesenets webkamera på Gratangsfjellet.

Foto: Statens vegvesen

E6 på Gratangsfjellet i Troms var en periode stengt, men åpnet torsdag formiddag, melder Statens vegvesen.

Fergesambandet Lødingen-Bognes er innstilt på grunn av uvær. Troms fylkestrafikk melder at hurtigbåten MS Stjernøy innstiller ruta fra Harstad til Skrolsvik, Bjarkøy og Krøttøy. Kjøtta og Sandsøy blir anløpt som normalt.

Liten storm

– Det er en del vind fra øst og nordøst. Det blåser stiv og sterk kuling. Enkelte steder er det liten storm, på fjellet og i enkelte utsatte kyststrøk. Det sier vakthavende statsmeteorolog Ola Mellem ved Vervarslinga for Nord-Norge.

– Vi har et kraftig lavtrykk over den nordlige delen av Vestlandet, som blir liggende i dag. Først i morra vil det minke, så vi må regne med mye vind i hele dag i Troms, sier Mellem.

Sjekk været der du er

Bør sikre løse gjenstander

Flere steder i nord merkes uværet.

Midtre Hålogaland politidistrikt har fått flere meldinger om sterk vind og løse gjenstander i Narvik. Folk bes utvise forsiktighet og sikre løse gjenstander.

Hovedredningsentralen melder at fartøyet Valkyrie har mistet en 4-manns redningsflåte under hard sjøgang i Sørøysundet i Vest-Finnmark.

Kolonnekjøring

I Finnmark er det kolonnekjøring på E69 mellom Skipsfjordhøgda og Skarsvåg, mellom Gjesværkrysset og Gjesvær, på Kongsfjord- og Båtsfjordfjellet og mellom Bekkarfjord og Hopseidet.

Onsdag sendte Meteorologisk institutt ut OBS-varsel for Troms og Ofoten. Men det vil bli kraftige vindkast også på Helgeland, Saltfjellet og i Salten.

– Det blir ganske heftig. Det kommer sterk vind fra øst over fjellene, og det vil bli veldig uberegnelig. Det kan gå fra vindstille til veldig sterke kast, sa vakthavende meteorolog Matilda Hallerstig til NRK onsdag.

Laster kart, vennligst vent...