Morten fra Drammen: – Når det er slikt vær i nord er det bare å bli værende

Se hvordan folk nyter de rekordvarme maidagene!

Surfer i Bukta

Morten Christensen fra Drammen tok seg en surfetur til i Bukta etter en ispause.

Foto: Pia Tøhaug / NRK

Surfer i Bukta

Morten Christensen fra Drammen har kjørt rundt i landet i bilen «Pernille» i en måned. Onsdag tok han seg tid til å surfe og spise en is i Bukta i Tromsø.

Foto: Pia Tøhaug / NRK

– Man trenger bare litt vind, og i dag er det jo varmt og fint også. Da er det ingenting å klage på, sier Morten Christensen til NRK, mens han tar en surfepause med en is.

Siden september har han kjørt rundt i bilen «Pernille». Han har bodd litt i bilen og litt hos venner. Det nordligste stoppet ble Tromsø, hvor han har stått på ski.

  • Sjekk om godværet holder seg på yr.no!

– Egentlig bare å holde seg her

– Men i dag synes jeg det var litt dårlig skiføre, så da fant jeg ut at jeg skulle surfe litt, sier Christensen.

Han har kjørt rundt i landet flere ganger tidligere. Nomadelivet finansierer han med å jobbe med seilbåter hjemme i Drammen, når han ikke er på veien med «Pernille». Onsdag kveld går turen sørover igjen.

– Men når nord leverer vær som dette her, er det jo egentlig bare å holde seg her, så vi får se, spøker drammenseren.

– Leser like godt i sola

Litt lenger bort i Bukta sitter sykepleierstudentene Håkon Endal og Tonje Ånonli. Eksamen nærmer seg, men hverken det eller vinden, stopper dem fra å nyte godværet.

– Vi leser like godt ute i sola som inne på lesesalen, selv om sidene i boka blåser videre fortere enn vi klarer å lese, sier de og ler.

Endal er fra Kongsvinger og Ånonli fra Snåsa. Etter mørketida setter kanskje de ekstra pris på sol og lyse sommernetter.

Studenter i Bukta

Sykepleierstudentene Håkon Endal og Tonje Ånonli lar ikke eksamensnerver hindre dem i å nyte godværet.

Foto: Pia Tøhaug / NRK

– Skremmende

– Det er litt kjipt med mørketid, og når det legger seg snø på verandaen i begynnelsen av mai. Det er ordentlig deilig når det er lyst hele natten, og man blir døgnvill, sier Endal.

Også innendørs merkes finværet. Plantasjen hadde åpent hele pinsehelga, og daglig leder Torunn Berg Nilsen har det hektisk på jobb i butikken.

– Meget hektisk! sier Berg Nilsen, som hatt 75 % økning i salget i mai i år i forhold til i fjor. Både hagemøbler, griller og sommerblomster har gått som varmt hvetebrød.

– Det er skremmende hvor mye sommerblomster vi har solgt. Vi er jo redde for at plantene kan dø hvis det kommer kjølig vær, sier Berg Nilsen.

Plantasjen

Torunn Berg Nilsen selger skremmende mange sommerblomster.

Foto: Petter Strøm

Nyheter fra Troms og Finnmark

Hege Iren Hanssen

Programleder Hege Iren Hanssen gir deg nyhetene fra Troms og Finnmark

Programleder Hege Iren Hanssen gir deg nyhetene fra Troms og Finnmark