Lenvik-drapet: I dag holdes det fengslingsmøte

I løpet av dagen skal det avgjøres om den drapssiktede kvinnen skal varetektsfengsles. Forsvareren er bekymret for kvinnens helsetilstand.

Drap Lenvik

Kripos skal onsdag bistå det lokale politiet med etterforskning på åstedet i Lenvik.

Foto: Marita Andersen / NRK

Kripos kom til Tromsø tirsdag ettermiddag for å bistå i etterforskningsarbeidet.

– Det første de gjorde da de kom til Tromsø var å bistå UNN med obduksjonen. I løpet av onsdag skal de til Finnsnes og bidra i det videre kriminaltekniske etterforskningsarbeidet på åstedet, sier regionlensmann Arnold Nilsen til NRK.

Arnold Nilsen, lensmann i Lenvik

Politiet tar hensyn til at den sikta kvinnen er syk, og har oppnevnt to rettspsykiatere for å vurdere kvinnen, sier regionlensmann Arnold Nilsen.

Foto: Arild Moe / NRK

Samler mest mulig informasjon

Han forteller at de jobber med å samle med mulig informasjon for å få best mulig oversikt over det som har skjedd.

Nilsen vil ikke si noe om de har funnet drapsvåpenet.

– Vi kan ikke gå ut med nærmere detaljer i etterforskningsarbeidet. Vi er i en for tidlig fase i etterforskninga, sier han.

Politiet kan heller ikke noe om motivet eller årsaken til ugjerninga.

Skal vurderes av rettspsykiatere

Det som er på det rene er at den sikta kvinnen er syk og er til behandling på UNN i Tromsø.

Tirsdag ble advokat Ulf E. Hansen oppnevnt som den sikta kvinnens forsvarer.

Ulf Hansen

Ulf E. Hansen er den siktas forsvarer

Foto: NRK

Han uttrykte da bekymring for kvinnens helsetilstand og nærmest ba om at hun ikke ble satt i fengsel dersom hun blir satt i varetekt. Det har politiet forståelse for.

Politiet tok henne til sykehus for å avklare helsetilstanden og i den forbindelse er det oppnevnt to rettspsykiatere som skal vurdere den drapssiktede kvinnen.

– Det viktig for politiet å sikre at den sikta tas hånd om på en forsvarlig måte. Det er helsesituasjonen som gjorde at vi ikke satte henne i politiarrest, men at vi tok henne til sykehus med politivakt.

Fengslingsmøte i dag

I løpet av onsdag skal det holdes fengslingsmøte.

– Da blir det opp til domstolen å avgjøre om hun skal i varetektsfengsel. Men sett fra politiets side har vi full forståelse for at hennes helsetilstand er slik at fengsel ikke er noe alternativ nå, sier Nilsen.

Det var mandag ettermiddag at politiet jaktet på kvinnen som hadde framsatt trusler i en privatbolig. Hun skal ha truet de som var til stede med kniv.

Da politiet kom til stedet hadde vedkommende forlatt huset. Etter tre timers leiting etter den 21 år gamle kvinnen kom politiet til en annen bolig, noen hundre meter fra den første boligen de rykket ut til. Der fant de den drepte kvinnen i 80-årene, og den 21 år gamle kvinnen som da ble pågrepet.