NVE gir konsesjon til bygging av vindkraftverk i Kvalsund

Utbyggingen vil koste cirka 2.5 milliarder kroner.

Vindturbiner

Fálesrášša vindkraftverk er eid av Aurora Vindkraft AS som er et samarbeid mellom Finnmark Kraft og Fred Olsen Renewables.

Foto: Kjell Herskedal, Herskedal, Kjell, Kjell Herskedal / Scanpix

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) ga i dag Finnmark Kraft AS konsesjon til Fálesrášša vindkraftverk i Kvalsund kommune.

Fálesrášša vindkraftverk er eid av Aurora Vindkraft AS som er et samarbeid mellom Finnmark Kraft og Fred Olsen Renewables.

Tilsvarer strøm til 25.000 hus

John Masvik

Administrerende direktør i Finnmark Kraft, John Masvik, er begeistret for konsesjonen.

Foto: Pressebilde

Ifølge pressemeldingen som er sendt ut er det gitt tillatelse til å bygge og drive Fálesrášša vindkraftverk med installert effekt på inntil 180 MW i Kvalsund i Finnmark.

Strømproduksjonen fra vindkraftverket tilsvarer det årlige strømforbruket til rundt 25.000 husstander.

– Flere millioner i skatteinntekter

Finnmark Kraft mener at det i driftsfasen vil kunne gi flere faste arbeidsplasser, og at skatteinntektene for Kvalsund kommune vil kunne komme opp i flere millioner kroner per år, dersom maksimal eiendomsskatt legges til grunn.

– På mindre enn 3 år har vi tatt prosjektet fra melding til konsesjon. Dette er en viktig milepæl for oss og viser at strategien vår gir gode resultater, sier administrerende direktør i Finnmark Kraft John Masvik i pressemeldingen.