Hopp til innhold

Etablerer seg med stort ingeniørkontor i Tromsø

I dag kunngjør Aker Solutions planer om å etablere et stort ingeniørkontor i Tromsø som et ledd i selskapets strategi for Nord-Norge.

Polar Pioner
Foto: Robert Greiner/NRK

Olje og gass-selskapet Aker Solutions bekrefter nå at de etablerer et stort kontor i Tromsø, og Kjell-Are Vassmyr er ansatt som regionleder i Nord-Norge.

Aker Solutions sier de de at de har stor tro på potensialet på norsk sokkel og i Arktis.

I en pressemelding fra Aker Solutions skriver selskapet at det nye kontoret skal samle kompetanse og ekspertise knyttet til nordområdene.

Kontoret vil arbeide med ingeniøroppgaver knyttet til nye feltutbygginger samt vedlikeholds- og modifikasjonsprosjekter på norsk sokkel og i resten av verden.

Har tro på sokkelen i nord

Aker Solutions har stor tro på potensialet på norsk sokkel og i Arktis.

– Hvis markedet fortsetter å utvikle seg positivt og vi lykkes med å vinne kontrakter i nord, tror vi det er mulig å bygge opp et ingeniørkontor i Tromsø med 200–300 ansatte i løpet av tre til fem år, sier arbeidende styreleder i Aker Solutions, Øyvind Eriksen.

Aker Solutions etablerer kontoret i Tromsø for å styrke selskapets tilstedeværelse i Nord-Norge. Mange nye feltutbyggingene i Nord-Norge og i Barentshavet er også en viktig grunn til etableringa.

Øyvind Eriksen

Konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker Solutions har tro på sokkelen i nord.

Tromsø attraktiv

Aker Solutions synes at Tromsø er en stor by som det er attraktivt å etablere seg i. Byen er et regionalt knutepunkt med gode forbindelser til andre sentrale steder i nord, samt til øvrige Aker Solutions-kontorer i Norge.

Dette var viktig for Aker Solutions' valg av etableringssted. Universitetet i Tromsø blir stadig mer involvert i olje- og gassrelatert forskning og utdanning, og vil trolig være en fremtidig leverandør av kompetanse for Aker Solutions.

Aker Solutions jobber for tiden med å finne egnede kontorlokaler i byen. Rekruttering av ingeniører til Tromsø-kontoret starter i vinter.


Vil etablere seg flere steder

Aker Solutions er allerede etablert i Nord-Norge. I Hammerfest er Aker Solutions i ferd med å bygge opp en servicebase for undervannsteknologi. Basen vil bestå av ingeniører, teknisk personell og feltoperatører som skal støtte utbyggingen av Goliat-feltet. Aker Solutions kjøpte også nylig brønnteknologiselskapet X3M Invent, som holder til i Narvik.

I tillegg vurderer Aker Solutions å etablere et mindre ingeniørkontor i Sandnessjøen knyttet til vedlikeholds- og modifikasjonsprosjekter.

Aker Solutions har i dag kontorer og teknologimiljøer i følgende norske byer: Arendal, Asker, Bergen, Egersund, Fornebu, Hammerfest, Horten, Kristiansand, Kristiansund, Lier, Midsund, Moss, Narvik, Oslo, Porsgrunn, Stavanger, Trondheim og Ågotnes.