Hopp til innhold

Ingerid skaper språkbråk

Ikke alle liker at Ingerid Stenvold får snakke dialekt i Dagsrevyen.

Ingerid Stenvold blir nytt anker i Dagsrevyen

Ingerid Stenvold fra Lenvik i Troms blir nyhetsanker i Dagsrevyen etter nyttår.

Foto: Fotomontasje: Scanpix - Cornelius Poppe, Stian Lysberg Solum

Journalist Ingerid Stenvold fra Troms har fått grønt lys til å snakke dialekt når hun etter nyttår blir nyhetsanker i Dagsrevyen.

Stenvold, som har jobbet i NRK Troms og Finnmark, søkte og fikk ja til å få bruke sin egen Målselv-dialekt, men det skal ha skapt reaksjoner internt i redaksjonen og eksternt.

- Oppsiktsvekkende

- Godkjennelsen av dialektbruk er ikke mindre enn oppsiktsvekkende. Under nyhetsmeldinger i NRK skal man bruke standardisert språk. Det ble nylig uttalt at NRK skulle skjerpe seg og respektere språkreglene. Jeg tror denne avgjørelsen vil skape stor irritasjon i befolkningen, sier språkprofessor Finn-Erik Vinje til VG.

Nyhetsanker i Dagsrevyen og språkkontakt, Ingvild Bryn, liker ikke at Stenvold har fått unntak fra språkregelen i NRK.

- Jeg støtter det som alltid har vært NRK sitt regelverk når det gjelder språk, nemlig at programledere i riksdekkende nyhetssendinger skal bruke normalisert nynorsk eller bokmål, sier hun til avisa.

Bjerkaas orientert

Kringkastingssjef og tromsøværing, Hans-Tore Bjerkaas, sier at han er orientert om avgjørelsen, og at han ikke har noen bemerkninger til den.

- Det kan gjøres unntak etter konkret vurdering. Ingerid Stenvold søkte om unntak fordi hun føler seg mest bekvem med egen dialekt. Hun fyller derfor alle kriteriene om korrekt språkbruk, sier Bjerkaas til VG.

Hva mener du om at Ingerid Stenvold får bruke dialekt i Dagsrevyen? Si din mening!