Ranet til seg 200 kofferter og bager fra Hurtigrute-passasjerer før Antarktis-cruise

En gruppe ranere har stjålet store mengder bagasje fra passasjerene på Hurtigrutens skip «Roald Amundsen». 15 passasjerer har valgt å avbryte reisen.

MS Roald Amundsen dåp

I ANTARKTIS: Det skal ha vært rundt 20 norske gjester om bord på hurtigruteskipet. Mange står nå uten bagasje.

Foto: Shayne McGuire / Hurtigruten

Skipet ligger til kai i den chilenske byen Punta Arenas, og skal seile mot Antarktis.

Natt til torsdag skal en gruppe ranere ha stjålet bagasjen til alle som skulle om bord i skipet. Ingen gjester skal ha vært involvert i hendelsen.

– Sjåførene som frakter bagasje for Hurtigruten ble utsatt for et ran og lastebilen de benytter ble stjålet. Bilen ble senere funnet uten de drøye 200 koffertene og bagene om bord, sier kommunikasjonsrådgiver Hanne Taalesen i Hurtigruten.

Foto: Hurtigruten

– Har aldri opplevd lignende

Taalesen sier hun ikke kjenner til om det ble benyttet våpen under ranet, men sier de har fått beskjed om at ingen sjåfører i det lokale firmaet skal ha kommet til skade.

Lastebilen eies og drives av et lokalt firma Hurtigruten har jobbet sammen med i en årrekke. Flere av selskapet lastebiler frakter jevnlig bagasje for Hurtigruten.

Firmaet har over 70 års erfaring fra turistbransjen i Chile, og har ifølge dem aldri opplevd noe lignende.

Hurtigrutens samarbeidsfirma i Chile samarbeider med lokalt politi for å bistå i etterforskningen, sier Taalesen.

Cruisereisen «Roald Amundsen» er en del av Hurtigrutens tilbud i Antarktis. Cruisene koster fra 50 000 kroner og oppover.

Rundt 15 personer har valgt å avbryte reisen som en følge av ranet, sier Taalesen.

20 norske passasjerer om bord: – Mange ble lei seg

Hun kjenner ikke til om noen av passasjerene som har valgt å reise hjem er norske. Det er til sammen cirka 20 norske passasjerer om bord på hurtigruteskipet.

Hanne Taalesen er pressekontakt i Hurtigruten

Hanne Taalesen er pressekontakt i Hurtigruten.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Flere av gjestene som skulle på tur til Antarktis har mistet bagasjen sin. Vi har brukt det siste døgnet på å hjelpe dem på alle tenkelige måter, blant annet med å sørge for at de får kjøpt seg klær til turen sin, sier Taalesen.

De fleste passasjerene har likevel valgt å fortsette reisen. Det tyder på at passasjerene tar hendelsen med fatning, mener Taalesen.

– Mange ble selvfølgelig veldig lei seg. Det er utrolig frustrerende når man skal på en så lang tur, og så skjer dette, sier Taalesen.

Det har vært mye uroligheter i Chile den siste tida. Blant annet har det vært voldsomme demonstrasjoner i Chiles hovedstad Santiago, og portforbud har blitt innført flere ganger.

Ifølge webkameraet om bord i skipet, ligger MS «Roald Amundsen» fortsatt til kai i Punta Arenas. Her kan du se MS Roald Amundsen ved kai i Chile akkurat nå.

Her ligger MS «Roald Amundsen» i Punta Arenas i Chile.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Det var 20. mars at en levering på flere tusen åndedrettsmasker ble levert til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) av en privat aktør. Maskene er en del av smittevernutstyret som blir brukt blant annet i arbeidet med koronasmittede pasienter. Men mens UNN i Tromsø ventet på beskrivelse av produktet, ble 800 av maskene tatt i bruk av de ansatte ved sykehuset.

200 sykehusansatte brukte usikre ansiktsmasker som beskyttelse