Hopp til innhold

Securitas snur etter refs fra streikende vektere

– Vi får ikke gjennomført flighten her fra Alta i morgen som planlagt, melder Securitas.

Alta lufthavn

Vekterne har snudd: Det blir likevel ingen charterflyvning fra Alta lufthavn på fredag.

Foto: Kai Erik Bull / NRK

– Vi har fortsatt arbeidet med å vurdere situasjonen og muligheten, og de siste avklaringene vi har fått har medført at vi ikke er i stand til å gjennomføre flighten her. Den blir da flyttet over til Lakselv, sier driftsleder for Securitas i Vest-Finnmark, Odd Steve Elvedal.

Securitas og Avinor fikk huden full av organisasjonen til de streikende vekterne etter at det kom frem at Securitas skulle sørge for å få av gårde et charterfly til Kreta i morgen. Dette skulle de gjøre med bruk av uorganiserte vektere, noe Norges Arbeidsmandsforbund hadde null forståelse for.


– Avinor sammen med Securitas sin ledelse går inn og viser manglende respekt for en lovlig konflikt som våre medlemmer er satt i, og det kan vi ikke finne oss i, var distriktssekretær Marit Nilsen i Norsk Arbeidsmandsforbund sin reaksjon.

Dropper å fly fra Alta

Og nå snur Securitas i saken.

– Vi fikk de siste verifiseringene fra Securitas sentralt og Avinor når det gjelder hvilke muligheter vi har i forhold til regelverket, som var litt uklart for oss. Og derfor har vi heller ikke sagt helt konkret at sånn blir det, men nå har vi fått det avklart, og da blir det sånn, sier Elvedal.