Hopp til innhold

Helt ny båt kantret utfor Mehamn – Uforståelig, sier turistselskapet

Det var en helt ny båt som kantret utenfor Mehamn søndag i fiskeulykken som førte til at en person omkom.

Havarert båt

Her forsøker redningsskøyta Odin å berge den havarerte båten der en fisker omkom.

Foto: Redningsskøyta Odin

Båten som plutselig tok inn vann og sank utenfor Mehamn i går ettermiddag var helt ny. En svensk fisketurist fra Göteborg omkom i ulykken.

Det var straks etter klokken ett søndag ettermiddag at politiet fikk melding om en fiskebåt utenfor Nordkyn som tok inn vann.

– Det var en helt ny båt som vi hadde fått i mai i år. Vi stiller oss helt uforstående til hva som kan ha skjedd, sier eier av turistselskapet «Nordic Safari», Vidar Karlstad.

Fem turistfiskere og en guide ble nødt til å hoppe i havet. NRK har ikke lykkes å få kontakt med politiet i Kjøllefjord, som etterforsker saken, men ifølge Karlstad skal det etterforskes hva som har skjedd med båten for at den plutselig begynte å ta inn vann.

Kan lite om sikkerhet

Hvert år kommer om lag 350 000 fisketurister til Norge, og med en omsetning på to milliarder er fisketurismen en tydelig verdiskaper.

Næringen har fokus på sikkerheten, ofte er det verre med fiskerne selv, sier Frode Pedersen i Redningsselskapet.

– Jeg oppfatter at de har utrolig god opplæring i fiskeutstyr og fisketyper, men når det kommer til oppførsel i båt, så oppfatter jeg at dem kan lite. De er lite god på å bruke sikkerhetsutstyr, og en del av dem lurer med seg alkohol i båten, sier Pedersen.

Folk som driver fiskecamping rundt omkring melder til redningsselskapet om at dem sliter med dette.

http://c.tiles.mapbox.com/v3/nrk.map-krje4lpa/6/36/14.png