NRK Meny
Normal

Reiste 200 mil for å få bedre håndballmotstand

Unge håndballspillere fra Vest-Finnmark må reise sørover for å få skikkelig motstand.

Håndballtalent.

De beste håndballspillerne på aldersbestemt nivå i Finnmark må reise til Østlandet for å få skikkelig motstand. Video: Rune Berg/NRK

15 år gamle gutter fra Honningsvåg, Hammerfest og Alta søkte sist helg utfordringer på Østlandet. Til vanlig spiller de mot hverandre i Finnmark, men i helga reiste de 200 mil for å spille sammen mot de beste i landet.

– Det er et mye høyere nivå her. Det er klart, det er artig å spille mot dem som er bedre eller like god, sier målvakt Sondre Thoresen Mofoss fra Alta.

Det er klubbene i Vest-Finnmark som har bestemt at de unge spillerne skal få ekstra konkurranse. Målet er at spillerne skal få se hvor dem står i forhold til lag sørpå.

– Det er imponerende at de har tatt turen hit. Det var mye bra forsvarsspill, sier Birk Borge på Asker SK.

Jentene beit fra seg

I turneringen på Ski deltok Vest-Finnmark også med jenter i 15-årsklassen. I likhet med guttene har de ennå et stykke opp til de aller beste i landet, men jentene beit godt ifra seg og vant flere av kampene.

– Det er et sonelag, og da er det viktig at spillerne får en opplevelse av å lykkes og møte god motstand. De har fått erfaring på et nivå som er bra, sier trener Rune Skaufel fra Finnmark.

Ga mersmak

For spillerne var helga en solid vitamininnsprøyting foran kommende sesong. Å konkurrere på et høyere nivå enn vanlig ga mersmak.

– Jeg synes ikke at det var et så høyt nivå at vi ikke kunne gått til a-sluttspillet. Vi blingset litt i forsvaret i denne kampen, og så datt vi ned i de siste minuttene i den første kampen så vi tapte der også. Vi har hatt litt uflaks, men samtidig har vi spilt en god del kamper, sier finnmarksmålvakt, Sondre Thoresen Mofoss.