Carlos for sterk for Rush og TIL

Brassen viste fram venstrefoten mot Gutan i Tyrkia.

Sigurd Rushfeldt og Roberto Carlos

Roberto Carlos og hans russiske lag, Anzhi, ble for sterke for Sigurd Rushfeldt og TIL i Tyrkia. Gutan tapte 0-2.

Brasilianske Roberto Carlos var en gang regnet som kanskje verdens beste venstreback. Med et susende og ofte skrudd skudd som sitt varemerke.

Søndag spilte nå 37 år gamle Carlos for aller første gang mot Tromsø IL. Det skjedde i vindkastene i Belek i Tyrkia. Carlos og hans lag Anzhi fra den russiske toppserien slo TIL 2-0 etter to scoringer i 2. omgang.

Carlos fikk vist at venstrefoten fortsatt duger - med et par utsøkte crossere. Han forsøkte også et skudd i medvinden fra egen banehalvdel. Men keeper Markus Sahlman slapp med skrekken - ballen gikk utenfor.

Best før pause

TIL var best før pause – og Magnus Andersen hadde to gode sjanser til å skyte TIL i ledelsen. Først bommet Andersen regelrett på ballen, servert glimrende av Sigurd Rushfeldt. Så skjøt den tidligere Alta-spilleren over fra 14 meter.

Etter pause overtok Anzhi mer og mer. 1-0 kom etter et glimrende innlegg fra høyre - og scoring fra kort hold. 2-0 på et langskudd, som skrudde inn i hjørnet bak Markus Sahlman.

Trener Per-Mathias Høgmo oppsummerte TILs siste kamp i Tyrkia slik:

– I 1. omgang er vi gode og gir ikke bort en eneste sjanse. Etter pause blir det for ujevnt og vi merker at dette er tredje kampen på seks dager, sier Høgmo.