NRK Meny
Normal

– Til uka kan det bli hvitt på bakken flere steder

I løpet av den første adventsuka har meteorologene i Tromsø tro på at det kan komme litt førjulssnø, både i Troms og Finnmark.

Første søndag i advent er preget av pent vær i både Troms og Finnmark, men fra mandag ettermiddag vil det komme skyer snikende inn over Troms fra Nordland, og det vil bli vind opp mot kuling enkelte steder.

– I Finnmark vil været stort sett være pent også på mandag, men på vidda og i øst blir det litt mer skyet vær, sier vakthavende meteorolog, Geir Bøyum.

Fra tirsdag vil det komme et væromslag i både Troms og Finnmark. Det vil komme bygevær fra sør, først som snø, som kan gå over til regn på kysten tirsdag kveld.

– Fra tirsdag og framover over neste helg vil det komme litt sludd og snø i hele området. Jeg vil tro at det kommer såpass med snø at det i alle fall legger seg litt hvitt på bakken, sier Bøyum.

Det vil bli litt mildere i slutten av uka, mens det igjen vil bli kaldere og mer vinterlige temperaturer farm mot andre helg i advent.

Generelt sett vil den neste uka være preget av dårligere og mer urolig vær enn den første helga i advent har vært.

I toppen av saken kan du se noen av de nydelige bildene vi har fått inn fra dere den siste uken.

Du kan gjerne dele dine bilder med oss på e-post nordnytt@nrk.no, eller ved å bruke emneknaggen #nrknordnytt på bildedelingstjenesten Instagram.

Bruker du ikke Instagram, kan du også laste opp bildene dine her:

Laster innhold, vennligst vent..

Bilder delt med #nrknordnytt:

Laster innhold, vennligst vent..