NRK Meny
Normal

Vil ha elitesatsing på kvinnefotball

Styreleder i Grenland Arena, Christen Knudsen, ønsker elitesatsing på kvinnefotball i Odd Grenland.

Odd Grenland

Christen Knudsen vil satse på kvinnefotball i Odd Grenland.

Foto: Halldor Asvall / NRK

Christen Knudsen er styreleder i Grenland Arena - som denne uka overtar kontrollen over Grenland Fotball - og dermed også eliteserielaget Odd Grenland.

Selskapet ønsker først og fremst å sikre økonomien til eliteserielaget, men Knudsen har også ambisjoner om å skape et nytt elitelag på Falkum - og har en plan for hvordan det kan skje. Det bekrefter han til NRK:

– Det er å gå i dialog med Grenland fotball, og Telemark fotballkrets, for å se om vi på en eller annen måte kan spisse satsingen på kvinnefotball, og eventuelt på sikt få toppseriefotball for kvinner på Skagerak Arena, sier Knudsen.

Les også:

– Hadde betydd enormt mye

Fotball er den desidert største jenteidretten i Telemark, og det er mer enn fire tusen spillere i de forskjellige aldersgruppene. Likevel er det få tradisjoner på elitenivå. Urædd er for tida fylkets beste lag og kjemper i år om opprykk til første divisjon.

Daglig leder i Telemark Fotballkrets, Roger Eilertsen, mener at det hadde betydd enormt mye dersom fylket hadde fått et lag i toppserien og mener at det bør være grunnlag for elitesatsing i Telemark.

– Det er jeg ikke i tvil om. Det er ingen topplag i Buskerud, Vestfold eller Telemark og det er klart at vi da har et stort nedslagsfelt. Det burde være gode muligheter for å få det til, sier Eilertsen.