NRK Meny
Normal

Vil ha elitesatsing på kvinnefotball

Styreleder i Grenland Arena, Christen Knudsen, ønsker elitesatsing på kvinnefotball i Odd Grenland.

Odd Grenland

Christen Knudsen vil satse på kvinnefotball i Odd Grenland.

Foto: Halldor Asvall / NRK

Christen Knudsen er styreleder i Grenland Arena - som denne uka overtar kontrollen over Grenland Fotball - og dermed også eliteserielaget Odd Grenland.

Selskapet ønsker først og fremst å sikre økonomien til eliteserielaget, men Knudsen har også ambisjoner om å skape et nytt elitelag på Falkum - og har en plan for hvordan det kan skje. Det bekrefter han til NRK:

– Det er å gå i dialog med Grenland fotball, og Telemark fotballkrets, for å se om vi på en eller annen måte kan spisse satsingen på kvinnefotball, og eventuelt på sikt få toppseriefotball for kvinner på Skagerak Arena, sier Knudsen.

Les også:

– Hadde betydd enormt mye

Fotball er den desidert største jenteidretten i Telemark, og det er mer enn fire tusen spillere i de forskjellige aldersgruppene. Likevel er det få tradisjoner på elitenivå. Urædd er for tida fylkets beste lag og kjemper i år om opprykk til første divisjon.

Daglig leder i Telemark Fotballkrets, Roger Eilertsen, mener at det hadde betydd enormt mye dersom fylket hadde fått et lag i toppserien og mener at det bør være grunnlag for elitesatsing i Telemark.

– Det er jeg ikke i tvil om. Det er ingen topplag i Buskerud, Vestfold eller Telemark og det er klart at vi da har et stort nedslagsfelt. Det burde være gode muligheter for å få det til, sier Eilertsen.

 • Ankar Bolkesjø-saka

  Varden skriv at eigarane av Bolkesjø hotell ankar dommen, der tingretten frifann staten på alle punkt. UDI ville bruke det nedlagde Bolkesjø hotell som asylmottak, men mottaket vart aldri opna. Eigarane meiner UDI ikkje har oppfylt avtalevilkåra.

  Bolkesjø Hotell
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • 50 km/t over Breviksbrua

  Før påske blir fartsgrensa sett ned på Breviksbrua for å redusere trafikkstøy. Grensa blir sett ned frå 60 til 50 kilometer i timen. Statens vegvesen tilrår lokalkjende i Grenland å køyre alternative ruter i staden for E18 om det er praktisk mogleg.

  Breviksbrua
  Foto: Statens vegvesen
 • Tilrår å fråtre verv

  Fylkessekretær i Arbeidarpartiet, Odin Adelsten Bohmann, seier dei tilrår Magnus Straume å tre frå verva sine midlertidig medan han er under etterforsking av politiet. Straume vil ikkje følge rådet frå partikontoret. – Eg er sikker på at saka vert henlagt, og eg vil fortsette som gruppeleiar, seier han.

 • Støttekontakt meldt til politiet

  Tidlegare fagforeiningsleiar, Magnus Straume, er meldt til politiet for å ha lurt til seg pengar frå ein person han var støttekontakt for. Ifølgje Drangedalsposten skal det dreie seg om nesten 100.000 kroner. Magnus Straume seier til NRK at han tek fullstendig avstand frå desse påstandane, og at han førebels ikkje har blitt avhøyrd av politiet. – Eg står fram i denne saka for at andre støttekontaktar i Drangedal ikkje skal bli mistenkte, seier Straume.