NRK Meny

Vil ha fortgang i Bypakke Grenland

Ett år etter at Bypakke Grenland ble oversendt Samferdselsdepartementet er saken ennå ikke gjort klar for Stortinget.

Terje Riis-Johansen

Fylkesordfører i Telemark, Terje Riis-Johansen er utålmodig når det gjelder Bypakke Grenland.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Opprinnelig skulle saken vært behandlet i Stortinget i vår.

– Jeg er veldig utålmodig nå. vi har hatt en lang prosess på dette, og har store og viktige prosjekter vi ønsker å komme i gang med. Vi har ikke mer tid å miste, sier fylkesordfører i Telemark, Terje Riis-Johansen.

Det begynner å røyne på også for ordfører Øystein Beyer i Porsgrunn, men som likevel ikke tror det er en ønsket forsinkelse.

– Jeg kan ikke tillegge Samferdselsdepartementet uedle motiver. Likevel er det klart at når vi har hatt de forberedelsene gjennom år og måneder, må det være i Bård Hoksruds interesse å få dette på plass.

– Tror du at Samferdselsdepartementet ønsker å endre flere ting i Bypakke Grenland?

Jeg er redd for at tiden drar prosjektet ut, og at det er en gode tiltak som ikke blir noe av, sier Beyer.

– Må skje noe i høst

Det var 13. juni i fjor at fylkestinget vedtok Bypakke Grenland med bompengefinansiering over 10 år, og investeringer på 2,5 milliarder kroner.

Fylkesordføreren mener det derfor, å skje noe i høst.

– Hvis ikke Stortinget får behandlet denne saken i høst, så er det langt utover det som kan aksepteres, sier Terje Riis-Johansen.

Statssekretær i Samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud fra Fremskrittspartiet, sier at departementet jobber med å få saken klar for Stortinget, men at det er kvalitetssikringen av Bypakka som tar tid.

– Jobben ble satt i gang allerede i mai. Rett før jeg gikk ut i ferie var det en diskusjon mellom konsulenten og Statens vegvesen om hvilke dokumenter konsulenten skulle få tilgang til. Det gjorde at prosessen stoppet litt opp, men den skal være i full gang nå, sier han.