NRK Meny
Normal

Vil ha fortgang i Bypakke Grenland

Ett år etter at Bypakke Grenland ble oversendt Samferdselsdepartementet er saken ennå ikke gjort klar for Stortinget.

Terje Riis-Johansen

Fylkesordfører i Telemark, Terje Riis-Johansen er utålmodig når det gjelder Bypakke Grenland.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Opprinnelig skulle saken vært behandlet i Stortinget i vår.

– Jeg er veldig utålmodig nå. vi har hatt en lang prosess på dette, og har store og viktige prosjekter vi ønsker å komme i gang med. Vi har ikke mer tid å miste, sier fylkesordfører i Telemark, Terje Riis-Johansen.

Det begynner å røyne på også for ordfører Øystein Beyer i Porsgrunn, men som likevel ikke tror det er en ønsket forsinkelse.

– Jeg kan ikke tillegge Samferdselsdepartementet uedle motiver. Likevel er det klart at når vi har hatt de forberedelsene gjennom år og måneder, må det være i Bård Hoksruds interesse å få dette på plass.

– Tror du at Samferdselsdepartementet ønsker å endre flere ting i Bypakke Grenland?

Jeg er redd for at tiden drar prosjektet ut, og at det er en gode tiltak som ikke blir noe av, sier Beyer.

– Må skje noe i høst

Det var 13. juni i fjor at fylkestinget vedtok Bypakke Grenland med bompengefinansiering over 10 år, og investeringer på 2,5 milliarder kroner.

Fylkesordføreren mener det derfor, å skje noe i høst.

– Hvis ikke Stortinget får behandlet denne saken i høst, så er det langt utover det som kan aksepteres, sier Terje Riis-Johansen.

Statssekretær i Samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud fra Fremskrittspartiet, sier at departementet jobber med å få saken klar for Stortinget, men at det er kvalitetssikringen av Bypakka som tar tid.

– Jobben ble satt i gang allerede i mai. Rett før jeg gikk ut i ferie var det en diskusjon mellom konsulenten og Statens vegvesen om hvilke dokumenter konsulenten skulle få tilgang til. Det gjorde at prosessen stoppet litt opp, men den skal være i full gang nå, sier han.

 • Hundeeigar kan få fengsel

  Eigaren av ulvehunden Saarloos wolfhond som skadde ein tre år gamal gut, kan få fengsel i opp til eit halvt år. Hunden hoppa over gjerdet i ein barnehage i Skien og gjekk til åtak. Politiet etterforskar saka etter lov om hundehald, skriv Varden.

  Ulvehund
  Foto: Petter Melsom / NRK
 • Bil utfor vegen på Valebø

  Ein bil har køyrt utfor vegen på Valebøvegen like nord for Dalsvatn i natt. To personar har komme uskadd ut av bilen. Det skal vere glatt på staden.

  Bil utfor vegen på Valebø
  Foto: Theo Aasland Valen
 • Rykka ut til bråtebrann

  Politi og brann rykka i natt ut til ein bråtebrann ved eit industribygg på Romnesområdet på Ulefoss. Politiet var ei stund redd for spreiingsfare til skog og parkerte biler på staden. Brannen er sløkt, og det blei ingen skader.

 • Bulkar og ripar ved jernbanestasjon

  I Porsgrunn har ein bileigar meldt om skadeverk som er utført på bilen, mens den har stått parkert på ein parkeringsplass ved Porsgrunn jernbanestasjon tysdag ettermiddag og kveld. Det er bulkar og riper, saka blir meldt til politiet.