NRK Meny

Vil gi tilskudd til restaurering

Nå kan alle eiere av gamle, historiske bygg innenfor «company town»-området på Rjukan og Notodden søke om tilskudd til antikvarisk istandsettelse og tilbakeføring dersom bygget er fra verdensarvperioden før 1945. Målet med prosjektet er at byområdene som omfattes av verdensarven over tid blir satt i stand eller tilbakeført til opprinnelig stand, og at innbyggerne skal få veiledningsmateriell og økonomisk støtte til nettopp det.

– Vi håper så mange som mulige vil benytte seg av ordningen, sier verdensarvkoordinator Alexander Ytteborg i en pressemelding.

Frist for søknader er 15. juni 2016.

Riksantikvar Alexander Ytteborg
Foto: NRK
 • Kjørte dobbelt så fort

  En bilfører i Skien fikk førerkortet beslaglagt og er anmeldt etter å ha kjørt i 79 km i timen i en 40-sone på Ulefossveien. Politiet stoppet føreren klokka 17.10.

 • Nesbø fjerna som produsent

  Forfatter Jo Nesbø står ikke lenger oppført som produsent av «Snømannen», skriver VG. Sammen med agenten Niclas Salomonsson ble navnene fjerna som produsenter fra filmdatabasen IMDb. Filmen er blant annet filmet på Rjukan, men har fått dårlige kritikker.

  Snømannen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Felles legevakt bør ligge i Skien

  Det mener det politiske flertallet i hovedutvalg for helse og velferd i Skien, skriver Varden. Flertallet mener også en felles legevakt for Stor-Grenland bør ligge - om ikke akkurat der dagens legevakt er, men ved Sykehuset Telemark i Skien.

  Telemark sykehus
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Byggebransjen i vekst

  Byggebransjen i Telemark har hatt en solid vekst.
  Det viser tall SSB har lagt ut for 3. termin i år. Omsetninga innenfor byggebransjen har økt med 13 prosent sammenligna med samme periode i fjor. Det tilsvarer 250 millioner kroner.

  Byggebransjen
  Foto: HENNING TVEITO / NRK