Skal asfaltere, brøyte og strø for 350 millioner

Mesta har fått tilliten og kontraktene som skal sørge for godt vedlikehold av veier i Telemark.

Brøyting, Barbu Arendal

Brøytebilene skal sørge for gode kjøreforhold på veiene.

Foto: Arkivfoto / Erik Wiig Andersen / NRK

Brede smil og håndtrykk etter at kontraktene var signert fredag formiddag. Entreprenørselskapet Mesta er fornøyd. Statens vegvesen er fornøyd, og ønsket er at alle som bruker veiene også skal bli fornøyde.

Halvparten av Telemarks-kommunene skal nyte godt av det vedlikeholdet og driften som Mesta har forpliktet seg til de neste fem årene.

Over 850 kilometer

Irene Uldal Kåsa og Kjell Inge Davik

To regiondirektører har signert kontrakten: Irene Uldal Kåsa i Mesta A/S og Kjell Inge Davik i Statens vegvesen Region Sør.

Foto: Statens vegvesen/Tor Arvid A. Gundersen / NRK

De to kontraktene gjelder det området Statens vegvesen kaller Nedre Telemark sør og Lifjell-traktene. Det er kommunene Porsgrunn, Bamble, Kragerø samt noe av kommunene Skien og Drangedal. Lifjell-traktene er kommunene rundt Lifjell: Bø, Sauherad, Notodden, Hjartdal og Seljord.

– Vi er godt fornøyd med å få disse to kontraktene. Nå gleder vi oss til å ta fatt på oppgavene, sier regiondirektør Irene Uldal Kåsa i Mesta i en pressemelding.

Selskapet får ansvaret for vedlikeholdet både på sommeren og vinteren for drøye 850 kilometer med vei. Da betyr det både riksveier, fylkesveier og gang- og sykkelveier.

Mesta hadde det laveste anbudet på begge kontraktene.