NRK Meny
Normal

Varetektsfengslet i fire uker

En 38 år gammel mann er varetektsfengslet i fire uker, etter gisselaksjonen i Telemark lørdag kveld.

Gisseldrama i Bamble

19-åringen ble bortført fra det røde huset.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

38-åringen har innrømmet å ha vært med på kidnappingen av en 19 år gammel mann på Herre.

- I tillegg har politiet flere saker på ham fra tidligere, opplyser politiadvokat Odd Skei Kostveit i Telemark politidistrikt til NRK.

Til sammen er seks personer siktet for å ha vært med på å kidnappe en 19-åring lørdag kveld.

Les mer: Flere siktet for kidnapping

Klokken 22.00 lørdag fikk politiet i Telemark melding om at en 19-år gammel mann ble bortført fra sitt hjem i Bamble.

Et krav om et pengebeløp ble fremsatt, Foreldren til 19-åringen leverte pengene ved et avtalt sted i Nome kommune. Mannen ble satt fri, og de to mennene på 23 og 37 år kjørte videre.

I 03.30-tiden kolliderte de mistenktes bil med en sivil politibil som var satt opp som sperrepost på riksvei 36 utenfor Ulefoss.

Les også: 19-åring tatt som gissel

 • Odd tapte

  Vålerenga slo Odd 2–1 i kveld. Bilal Njie scoret kampens første, men også Odds eneste mål.

 • Gasslekkasje på Herøya

  En gasslekkasje på Yaras anlegg på Herøya er under kontroll etter at 200 liter ammoniakk lakk ut. Det forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark. Lekkasjen skjedde litt over kl. 1700 i dag. Ingen personer ble skadet. Målinger i området viser at det nå ikke er fare for liv og helse. Politiet og bedriften skal jobbe videre med å finne ut av årsaken til ammoniakklekkasjen.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.