NRK Meny
Normal

Var ønsket av politiet i Vestfold da telemarkspolitiet fant bombe

Vestfold politidistrikt bekrefter overfor NRK at politiet i Telemark i går var ute på oppdrag på vegne av dem da de gjorde et bombefunn i en bolig i Siljan.

Bombefunn i Siljan

En 33 år gammel mann som i natt ble pågrepet sammen med samboeren i Siljan i Telemark, var etterlyst av politiet i Vestfold. Politiet fant en bombe i parets hus da de skulle pågripe ham.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Et samboerpar ble i natt pågrepet etter funnet av bomben.

Straffesak i Vestfold

Politiadvokat Fredrik Borg Johannessen sier at politiet i Vestfold ønsket mannen pågrepet i forbindelse med en annen straffesak.

Jourhavende jurist Knut Vidar Vittersø i Vestfold politidistrikt sier at mannen er siktet for innbrudd i en bolig i Larvik for et par dager siden. 33-åringen er siktet for å stjele flere gjenstander, mulig også våpen.

– Mannen er siktet for et tyveri fra en bolig i Larvik sentrum tirsdag denne uken. Det ble stjålet forskjellige gjenstander fra huset. Vitner så dette og varslet politiet. Det ble observert en person og en bil, og ut ifra det ble mannen siktet, sier krimsjefen ved Larvik politistasjon, Knut Vidar Vittersø, til NRK.

Kvinnen skal ikke knyttes til tyveriet, men er også pågrepet i forbindelse med funnet av bomben.

Mannen er 33 år gammel, mens kvinnen er 23 år gammel. Mannen er kjent av politiet fra tidligere saker.

Usikkert hvem som skal etterforske

– Det er helt uvirkelig at dette skjer her. Jeg rakk ikke tenke over noe som helst, jeg måtte bare gripe vesken og kjøre av sted, fortalte May Kristin Staulen, som bor rett ved huset hvor politiet onsdag kveld fant en ferdig hjemmelaget bombe.

Like før halv to i natt kunne operasjonsleder Vidar Aaltvedt til fortelle NRK at bombegruppen hadde uskadeliggjort bomben.

Det er ifølge politiet ikke avgjort om det er Vestfold eller Telemark som skal etterforske saken videre. De to pågrepne skal avhøres i løpet av dagen.