NRK Meny
Normal

Vanskelige kjøreforhold

Mye nedbør og varierende temperaturer gjør kjøreforholdene i Telemark vanskelige.

Haukelifjell

Det er kolonnekjøring på vestsiden av Haukelifjell.

Foto: Johs Apold / NRK

Vaktoperatør ved veitrafikksentralen, Svein Harald Masterød, sier at forholdene sør i fylket ser greie ut, men at det er mer snø og slaps når man kommer lenger nord.

– Det skifter fort, og det er veldig vanskelige forhold både for bilister og for brøyte- og strømannskaper. Så det er grunn til å være veldig oppmerksom og sette ned farta på en del strekninger.

Alle brøytebiler og strøbiler er på veiene, men med mye nedbør er det vanskelige forhold å jobbe under sier Masterød.

– Bilistene må regne med at det ikke er 110 % hele tiden, men de jobber på veiene hele tiden.

Kolonnekjøring

Det er kolonnekjøring på vestsiden av Haukelifjell, mellom Haukelitunnelen og Austmannalitunnelen.

– Men de frykter jo at det også blir kolonnekjøring på østsiden, ned mot Vågslidtunnelen. Og det kan bli kolonnekjøring på RV9 mellom Haukeli og Hovden.

Værmeldingene viser mer nedbør utover dagen, og stigende temperaturer. Dette vil føre til bedre kjøreforhold, sier Masterød. Likevel må man ta forholdsregler.

– Det er ikke sikkert at prognosene slår til, så det er greit å undersøke litt før man legger ut. Man bør også ha nok drivstoff på bilen, og ha med mat, i tilfelle man blir stående en stund.

 • Advarer om glatte veier

  Laster Twitter-innhold
 • Vestfoldbanen stengt

  Vestfoldbanen er stengt mellom Larvik og Stokke etter at en person ble påkjørt av toget i Sandefjord. Personen døde som følge av påkjørselen. Hendelsen fører til forsinkelser og innstillinger på Vestfoldbanen.

 • Jeger til avhør i dag

  Politiet skal avhøre jegeren som skjøt en fredet havørn i Fyresdal i november. Jegeren sier han skjøt i nødverge fordi ørnen var i ferd med å gå til angrep på sauene som gikk ute. Etter avhøret skal politiet bestemme om jegeren skal få et forelegg.

  Havørn skutt i Fyresdal
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK