NRK Meny
Normal

Vanskelige kjøreforhold

Mye nedbør og varierende temperaturer gjør kjøreforholdene i Telemark vanskelige.

Haukelifjell

Det er kolonnekjøring på vestsiden av Haukelifjell.

Foto: Johs Apold / NRK

Vaktoperatør ved veitrafikksentralen, Svein Harald Masterød, sier at forholdene sør i fylket ser greie ut, men at det er mer snø og slaps når man kommer lenger nord.

– Det skifter fort, og det er veldig vanskelige forhold både for bilister og for brøyte- og strømannskaper. Så det er grunn til å være veldig oppmerksom og sette ned farta på en del strekninger.

Alle brøytebiler og strøbiler er på veiene, men med mye nedbør er det vanskelige forhold å jobbe under sier Masterød.

– Bilistene må regne med at det ikke er 110 % hele tiden, men de jobber på veiene hele tiden.

Kolonnekjøring

Det er kolonnekjøring på vestsiden av Haukelifjell, mellom Haukelitunnelen og Austmannalitunnelen.

– Men de frykter jo at det også blir kolonnekjøring på østsiden, ned mot Vågslidtunnelen. Og det kan bli kolonnekjøring på RV9 mellom Haukeli og Hovden.

Værmeldingene viser mer nedbør utover dagen, og stigende temperaturer. Dette vil føre til bedre kjøreforhold, sier Masterød. Likevel må man ta forholdsregler.

– Det er ikke sikkert at prognosene slår til, så det er greit å undersøke litt før man legger ut. Man bør også ha nok drivstoff på bilen, og ha med mat, i tilfelle man blir stående en stund.

 • Én til sykehus etter ulykke

  En person er kjørt i ambulanse til sykehus med uavklart skadefang etter en snøscooterulykke i Fyresdal i Telemark. Hendelsen skal ha skjedd ved 00.40-tiden, melder politiet.

  Laster Twitter-innhold
 • Stopp i Nome utan førarkort

  Ein mann i slutten av 20-åra er stoppa av politiet på Fensvegen i Nome. Det er mistanke om køyring i påverka tilstand, og utan ikkje førarkort. Det er tatt blodprøve.

 • Vogntog slit med å kome opp

  Politiet melder at eit utanlandsk vogntog slit med å kome opp bakkane på riksveg 41 mellom Kviteseid og Vrådal. Kort tid etterpå melder politiet at bilen kom seg opp bakkane.

 • Notodden slo Bærum

  Notodden fotballklubb fekk besøk av Bærum i årets tredje treningskamp. Det enda med 4–1 siger til Notodden. Felipe Ferreira, Martin Brekke og André Bakke skåra måla for NFK.