NRK Meny
Normal

Vil ikke uttale seg om oljeberedskap

Kyst- og fiskeridepartementet vil foreløpig ikke uttale seg om beredskapen etter «Full City»-havariet.

Full City, Langesund
Foto: Kystverket / SCANPIX

Vidar Ulriksen

Vidar Ulriksen er statssekretør i Kyst- og fiskeridepartementet.

Bellona mener «Full City»-ulykken og andre forlis de siste årene, viser at det tar for lang tid å få ut viktig oljevernutstyr.

Miljøorganisasjonen mener blant annet at Forsvarets helikopter bør brukes til å frakte utstyr.

Les: Krever raskere respons

Positiv til forslag

Statssekretær Vidar Ulriksen forteller at departementet venter på evalueringen av Full City-aksjonen, men han er positiv til forslag til forbedringer.

- Vi er åpen for alle mulige forslag til å gjøre det bedre. Jeg tror det er mulig å utvikle utstyr som er bedre og lettere til å transportere enn det vi har i dag, sier Ulriksen.

Lasteskipet gikk på grunn utenfor Langesund natt til 31. juli i sommer. 17. august ble skipet slept til NATO-kaia i Bamble, og 15. september ble det slept til Gøteborg.

Les mer: «Full City» er i Gøteborg

 • 71-åring kan bli ildsjel

  71 år gamle Ingar Clausen fra Porsgrunn kan få avisa Dagens hederspris. Han er en av fem nominerte. Clausen er initiativtaker til nettstedet spør-bestefar.no, der unge mennesker kan spørre om hva som helst. Prisen er på 25.000 kroner og deles ut i april.

  Ingar Clausen
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Pågrep etterlyst mann

  Politiet pågrep lørdag ettermiddag en 23 år gammel mann fra Skien. Han var etterlyst for å ikke ha møtt opp til soning av en dom. Han er dømt for promillekjøring, og i tillegg skulle han sone en subsidiær straff for en ilagt bot.

 • Møster Haugen på 12

  Amund Møster Haugen fra Tinn endte på en 12. plass i herrenes sprint i Telemarkkjøring på Rjukan lørdag.

  Amund Møster Haugen
  Foto: Tom Ole Buaas / NRK
 • Bekkevold støtter forslag

  KrFs Geir Bekkevold støtter forslaget om ny jobb for Listhaug. – Å gi Sylvi Listhaug en ny statsrådpost er en mulig løsning, skriver han i en tekstmelding til NTB. Han understreker at han kun uttaler seg på vegne av seg selv og at dette ikke er drøftet i partiet.

  Geir Bekkevold
  Foto: Sven Håkon Kulbeck / NRK