NRK Meny
Normal

Uredd 17-åring reddet Urædd

PORSGRUNN (NRK): Urædd kjørte over Haugar i store deler av kampen, men måtte vente lenge på avgjørelsen. Den kom med en 17-åring med uredde ambisjoner.

Urædd-kamp på Kjølnes kunstgressbane

PRESS: Urædd kjørte gjestene, Haugar, hardt i andre omgang, men måtte vente til det 79. minutt før scoringen endelig kom.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

Siw Døvle, som kom til porsgrunnsklubben i vinter, satte inn vinnermålet mot slutten av andre omgang.

– Det tok sin tid

Da hadde Urædd virkelig kjørt over Haugar hele omgangen, og gjestenes besøk inne på motstandernes banehalvdel kan telles på én hånd.

I første omgang startet hjemmelaget litt rolig, uten nok tempo til å spille forbi haugarkvinnene. Haugar lå godt defensivt, og Urædd kom ikke til sjanser.

Etter hvilen kom Urædd sterkt.

– Det tok sin tid, men det var veldig deilig da målet kom, sier målscorer Døvle.

Hun beskriver målet, som kom etter et hjørnespark.

– Innlegget ble først klarert, før jeg fikk skutt. Jeg tror ballen kanskje var innom en medspiller før den havnet bak Haugars målvakt, sier Døvle.

– En lang tålmodighetsprøve

Trener Margunn Haugenes synes kampen startet vanskelig for hennes lag.

– De lå bak med ti kvinner, og gjorde det vanskelig for oss. Vi malte på, men var ikke gode nok og nøyaktige nok når det var avgjørende. Dermed ble det en lang tålmodighetsprøve før vi endelig fikk hull på byllen.

Med seieren befestet laget sin posisjon på andreplass i serien. Det er stadig flere poeng ned til tredjeplassen, og bare to fattige poeng opp til serieleder Grand Bodø.

– Jeg er fornøyd med at vi har fire seiere og én uavgjort så langt. Og vi har, for å si det med en klisjé, fokus på én kamp av gangen. Det er for tidlig å tenke på andre ting, sier treneren.

– Dette er viktig fokus, å hele tiden utvikle oss. Så før vi telle opp til slutt, som det heter. Vi snakker ikke om eliteseriespill neste år, sier Haugenes.

Men dagens matchvinner er ikke redd for å si hva målet for laget er, nemlig å overta førsteplassen i serien.

– Ja, det er det.

Urædd

FEIRING: Etter kampen kunne Urædd feire sliteseieren sammen.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK
 • 26 000 plages av juleallergi

  26 000 telemarkinger plages av juleallergi.
  Det viser en undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov på vegne av Allergiguiden. Juleallergi er et begrep som brukes for dem som får en allergisk reaksjon på det vi omgir oss med i desember.

 • Kan splitte kommunen

  En bomstasjon mellom Lunde og Ulefoss er det siste Nome trenger. Det sier Gry Anette Rekanes Amundsen fra Frp i Nome. Klokka 12 i dag holdes en pressekonferanse om veien videre for strekninga Kaste-Stoadalen, som skal erstatte Lannavegen på Ulefoss.

 • Stevner Tinn kommune

  Seks utleiere av flyktningboliger til NAV på Rjukan, har stevnet Tinn kommune for ulovlig brudd på leiekontrakten. Advokat Johan Henrik Frøstup fører saken for huseierne. Huseierne mener de taper 400 000 i månedlige leieinntekter, melder RA.

 • 20 kontroller mer enn nødvendig

  Skjenkebransjen i Bamble har i 2017 hatt 20 kontroller mer enn nødvendig. I Bamble er det så langt i år utført 107 kontroller ved salgs- og skjenkesteder. 95 av kontrollene er utført av selskapet Securance, skriver PD.