Urd ga rekordbesøk og knallføre

I går hadde Rauland rekordbesøk på sine tre skianlegg. Det skyldes blant annet kort juleferie og gode skiforhold etter stormen, sier turistsjef Torben Andersen.

Rauland skisenter

KNALLFORHOLD: Det er veldig bra for skiforholdene at det har blåst kraftig, forteller Andersen. Bildet er tatt i går.

Foto: Visit Rauland

– I går hadde vi 16 % økning fra den best besøkte dagen i fjor. Det har vært en gledens dag på fjellet i Rauland, sier Torben Andersen, turistsjef i Visit Rauland.

Rekordbesøket skyldes blant annet stormen Urd som herjet 1. og 2. juledag, tror Andersen.

– Vi på fjellet lever av vintervær og uten uvær får vi heller ikke snø og god vinterstemning, så vi må godta at det noen dager blåser mer enn andre.

Er det slik å forstå at storm gjør at den beste snøen kommer frem?

– Absolutt! Det er en helt annen vinterstemning nå og etter uværet enn det var for noen dager siden. For oss så var det som «sendt fra oven», hvis man kan si det sånn, sier Andersen.

Uheldig «kalendereffekt»

Rauland

NRK-journalist, Anne Lognvik forteller om strålende forhold på Rauland onsdag formiddag.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Usedvanlig kort juleferie har også stor betydning for rekordbesøket som tilsvarer at opp mot 10 000 mennesker besøkte destinasjon Rauland i går, mener Andersen.

–​ Det finnes egentlig ikke noe dårligere kalendereffekt enn vi har hatt i år, hvor man kun har én fridag 2. juledag. Julen blir på mange måter kort, så det at vi har samme booking som i fjor totalt sett er ganske utrolig.

Gårsdagens omsetning er den nest beste omsetningen noensinne på én enkelt dag i juleuken i Rauland, men det er fremdeles mulig å booke hytte eller hotell for å oppleve hvit jul og nyttår, forteller Andersen.

Tror på rekordsesong

– Alt tilsier at dette blir en rekordsesong. Selvfølgelig er det ting som uvær som vil kunne ha betydning, men vi har veldig god vekst også i det danske markedet og bookinger mot påske og vinterferien ser veldig bra ut, forteller Andersen.

Hvorvidt hyttefolket velger å bli en ekstra helg som følge av kort juleferie vil også ha betydning for om årets sesong kan smykke seg med rekordstempelet totalt sett.

– Romjul- og nyttårsomsetningen totalt sett vil vise om hyttefolket var her like mye, men vi er i hvert fall veldig godt besøkt nå, sier Andersen.

Han forteller at flere skisteder i Norge opplever lignende tendenser.

– Det ser ut til å være en generell trend over hele Alpin-Norge når jeg snakker med kollegaer fra andre destinasjoner også, så vi ser veldig lyst på denne vintersesongen, avslutter han.