NRK Meny
Normal

Uenig om E-134

Sauherad kommune og Notodden kommune er uenig om hvor E-134 skal legges. Det kom frem etter møter i to kommunestyrene i går kveld.

Etter lang debatt i Sauherad ble det vedtatt å gå for alternativ sør, mens det i Notodden var et klart flertall for alternativet nord for Lifjell.

Mot sju stemmer gikk Notodden ikke overraskende inn for Århus-Gvammen alternativet i kommunestyremøte i går. Det var anbefalinger fra vegvesenet, i tillegg til at Århus-Gvammen allerede er inne på Nasjonal transportplan i 2015, som var det avgjørende. Det forteller ordfører i Notodden, Bjarne Bakken

- Alternativet sør for Lifjell er så vidt langt fram i tid fordi det må lages en ny regulering. Det betyr å begynne fra begynnelsen igjen, sier Bakken.

- Resultatet i Sauherad var ikke uventet på bakgrunn av hva som kom fram i gruppemøtene, sier ordfører Hans Sundsvalen.

Ordføreren legger til at han er kjent med at det er stor uenighet i kommunen, noe som også kom klart fram i debatten.

Både Seljord, Tinn, Hjartdal, Kviteseid, Vinje, Tokke og Nissedal gikk inn for alternativet nord for Lifjell, mens Fyresdal landet på alternativ sør.

 

 • Frykter flere branner

  NVE vurderer å gjøre nettleia på strøm dyrere når strømnettet er mest belastet. Forsikringsbransjen frykter flere branner om natta, dersom folk setter på vaskemaskin og tørketrommel når de går og legger seg

  Vaskemaskin som brannårsak
  Foto: brannmannen.no
 • To til sykehus med luftambulanse

  En person er fraktet med luftambulanse til Haukeland og en til sykehuset i Skien etter at en personbil og en lastebil kolliderte litt før 19.30 fredag kveld. Skadeomfanget er fortsatt ukjent. E 134 er åpen for trafikk.

 • En person fastklemt etter kollisjon

  En person sitter fastklemt etter at en personbil og en lastebil kolliderte på E134 ved Vinjesvingen fredag kveld. To luftambulanser er på stedet. Totalt personer er skadd etter ulykken. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

 • Kollisjon mellom bil og lastebil

  En lastebil og en personbil har kollidert på Vinjevegen i Vinje. Skadeomfanget er foreløbig ukjent. Nødetatene er på vei til stedet. Ifølge Vegvesenet er E134 stengt ved Vinjesvingen, mellom Haukeli og Seljord.