NRK Meny
Normal

Turbo-loddselgeren

- På Countryfestivalen i Seljord solgte jeg mange skrapelodd for der var det så mange halvfulle folk, sier ivrig loddselger.

Loddselger Birgit Hagen

Loddselger Birgit Hagen er blant landets beste loddselgere.

Foto: Terje Weber, Blindeforbundet

- De visste ikke hva de gjorde, og kjøpte lodd i fleng. De gadd ikke skrape lodda sine. Så da solgte jeg dem en gang til!

Det sier Skienskvinnen Birgit Hagen med et fornøyd smil. For alle pengene hun får inn går rett til Blindeforbundets arbeid.

Landets beste

I en alder av 72 år har svaksynte Birgit Hagen blitt en av landets beste loddselgere. Hun begynte i vinter, og ble hekta. På et halvt år har hun solgt skrapelodd for mer enn 50.000 kroner. Noe som plasserer Hagen på 3. plass i landet på loddselgerlista til Blindeforbundet.

Du treffer henne til daglig med loddbordet ved inngangen til Kiwibutikken på Bøleveien i Skien.

- Jeg prøver å sitte her noen timer hver dag. Og så kommer folk bort for å kjøpe lodd. Jeg ser dem ikke, men kjenner igjen de faste kundene mine på stemmen, sier Birgit Hagen.

Loddselger Birgit Hagen

Birgit Hagen lover å komme tilbake med nye lodd etter ferien.

Foto: Bo Lilledal Andersen / NRK

- Husk at ikke alle kan vinne

Om du vinner eller taper er Hagen like blid.

- Husk alle kan ikke vinne. Og det går til en god sak! Når bunken med skrapelodd er utsolgt, så må jeg vel ta litt ferie, og så kommer jeg tilbake med nye lodd. Det sier pensjonisten som i en årrekke har vært torgkone i Skien. Salg har blitt en del av livet. Nå er hun på torget med julekaker, mens sommersesongen går til loddsalg.

- Her treffer jeg mange hyggelige mennesker. Noen vinner og blir glade, men ingen blir sure selv om jeg kaster loddet i søplebøtta etterpå, sier Hagen.

 • Stordalen gir barna 25 milliarder

  En av landets største familieformuer ble overført til barna i går. Petter Stordalens formue på 25,1 milliarder kroner er nå i hendene til barna Emilie (25), Henrik (23) og Jakob A. Stordalen (20). Det skriver VG.

  Laster Instagram-innhold
 • Bratsbergbanen fremdeles stengt

  Arbeidet med å utbedre feil på kjøreledningen på Bratsbergbanen er mer omfattende og tidkrevende enn Bane NOR trodde. Arbeidet fortsetter gjennom helgen. Målet er nå å gjenåpne banen mandag morgen.

 • Rettssak om ny jernbane

  Allerede før den nye togtraseen mellom Larvik og Porsgrunn åpner, krangler en utbygger med Bane NOR om oppgjøret. Skanska har gjort grunnarbeider på deler av traseen fra for 1,8 milliarder kroner. Skanska krever nå 160 millioner kroner mer.

 • Brukerne vil hjelpe BK

  Brukerne vil redde Borgestadklinikkens avdeling Bragernes i Drammen, skriver Drammens Tidende. To brukere av senteret jobber nå for å samle stortingspolitikere og ressurspersoner til et møte i håp om at driften kan fortsette.