NRK Meny
Normal

Turbo-loddselgeren

- På Countryfestivalen i Seljord solgte jeg mange skrapelodd for der var det så mange halvfulle folk, sier ivrig loddselger.

Loddselger Birgit Hagen

Loddselger Birgit Hagen er blant landets beste loddselgere.

Foto: Terje Weber, Blindeforbundet

- De visste ikke hva de gjorde, og kjøpte lodd i fleng. De gadd ikke skrape lodda sine. Så da solgte jeg dem en gang til!

Det sier Skienskvinnen Birgit Hagen med et fornøyd smil. For alle pengene hun får inn går rett til Blindeforbundets arbeid.

Landets beste

I en alder av 72 år har svaksynte Birgit Hagen blitt en av landets beste loddselgere. Hun begynte i vinter, og ble hekta. På et halvt år har hun solgt skrapelodd for mer enn 50.000 kroner. Noe som plasserer Hagen på 3. plass i landet på loddselgerlista til Blindeforbundet.

Du treffer henne til daglig med loddbordet ved inngangen til Kiwibutikken på Bøleveien i Skien.

- Jeg prøver å sitte her noen timer hver dag. Og så kommer folk bort for å kjøpe lodd. Jeg ser dem ikke, men kjenner igjen de faste kundene mine på stemmen, sier Birgit Hagen.

Loddselger Birgit Hagen

Birgit Hagen lover å komme tilbake med nye lodd etter ferien.

Foto: Bo Lilledal Andersen / NRK

- Husk at ikke alle kan vinne

Om du vinner eller taper er Hagen like blid.

- Husk alle kan ikke vinne. Og det går til en god sak! Når bunken med skrapelodd er utsolgt, så må jeg vel ta litt ferie, og så kommer jeg tilbake med nye lodd. Det sier pensjonisten som i en årrekke har vært torgkone i Skien. Salg har blitt en del av livet. Nå er hun på torget med julekaker, mens sommersesongen går til loddsalg.

- Her treffer jeg mange hyggelige mennesker. Noen vinner og blir glade, men ingen blir sure selv om jeg kaster loddet i søplebøtta etterpå, sier Hagen.

 • Funnet i god behold

  Den sju år gamle jenta som var savnet i Skien er funnet i god behold. Jenta blir gjenforent med foreldrene. Politiet var i ferd med å trappe opp leteaksjonen, som nå blir avblåst ifølge politiet. Jenta ble funnet av en lærer som var ute og lette.

  Laster Twitter-innhold
 • Leteaksjon etter 7 år gammel jente

  Politiet kaller inn ekstra mannskaper i letingen etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. – Jenta kom ikke hjem som avtalt. Det er mørkt og kaldt og vi tar dette på største alvor når det gjelder ei så ung jente, sier Terje Pedersen i politiet.

 • 7 år gammel jente savnet på Gulset

  Politiet leter etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. Jenta dro hjemmefra klokke 14.15. Hun har lyst hår og er iført en blå vinterjakke med små grønne, lilla og røde prikker.

 • Spredt HSN skaper trøbbel

  Høgskolen i Sørøst-Norge har støtt på problemer med universitetssøknaden fordi de er lokalisert for mange steder. Rektor Petter Aasen er overrasket over at dette blir et tema og vil rydde opp i eventuelle misforståelser. Høgskolen holder til i Telemark, Vestfold og Buskerud.