NRK Meny
Normal

Tror lynet startet brannene

Politiet skal nå finne ut hva som er årsakene til at to bolighus begynte å brenne i Skien og Porsgrunn i går kveld og i natt.

Husbrann i Skien

Politiet fikk melding om brannen i et bolighus på Heistad i Porsgrunn like før midnatt, og en boligbrann på Bølehøgda i Skien ved 05-tiden fredag morgen.

Trolig er det lynnedslag som er årsaken til brannene, og nå skal politiet starte den nøysomme jobben med å finne brannårsaken.

– For å finne ut om det er lyn som er årsaken, har vi nå fått flere vitner som har fortalt hva som skjedde. Når det gjelder lynnedslag får vi også en oversikt via Meteorologisk institutt på hvor det har slått ned, sier etterforsker i politiet i Telemark, Rune Strandskogen.

Vesentlig hvor brannen startet

Strandskogen sier de eliminerer årsaker blant annet ved å se på hvor brannene startet.

– Hvilket rom eller område av bygningen brannen har startet er vesentlig.

Hva ser dere etter?

– Ofte har lynet slått ned i nettet, og da kan det være ting som har smeltet, eller at det er merker, sier han.

  • Snøscooterløyper kartlegges

    Snøscooterløypene i Vinje skal kartlegges i ein ny nasjonal database. –Dette vil ha stor verdig for politi og redningstjeneste, sier rådgiver Simon Storøy hos Fylkesmannen i Telemark. Det er miljødirektoratet som lager oversikten over løypetraseene.

  • Knakk stolpe-slo hull i hustak

    Et vogntog fullasta med søppel fikk ved 3-tiden i natt sleng på hengeren, som deretter traff og knakk en telefonstolpe som slo hull i taket på en enebolig rett ved E134 i Høydalsmo. To minutter seinere kjørte en ny lastebil i grøfta på samme sted. –Veien var såpeglatt, sier politiet.

  • Politiet ber om tips etter overfall

    Politiet etterlyser tips etter overfallet på en 12 år gammel gutt på Kjørbekkhøgda i Skien i går kveld. 12-åringen ble kjørt til legevakta med smerter i brystet. Politiet skal i dag avhøre 12-åringen for å finne de som sparket og slo gutten.