NRK Meny
Normal

Tror ikke bomben skulle brukes til terror

SKIEN (NRK): Politiet utelukker at den hjemmelagde bomben skulle brukes i et terroranslag. Til det var jernrøret og omfanget for lite.

Julie Sandvik, politiadvokat Skien

FOR LITEN: Politiadvokat Julie Sandevik mener omfanget av bomba var for liten til at det var ment å skade andre mennesker.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

– Skadepotensialet på dette jernrøret er ikke stort, sier Julie Sandvik, politiadvokat i Sør-Øst politidistrikt.

Jernrøret skal være rundt 25 centimeter langt og ha en diameter på 2 til 3 centimeter. Det skal ha vært fylt med krutt, og en mann fikk alvorlige skader i magen da den hjemmelagde eksplosiven gikk av ved et uhell i Skien natt til mandag. .

– Vi fant et jernrør som angivelig skal ha sprengt. Det er snakk om en hjemmelaga bombe, men vi vet ikke noe om formålet med bomba.

Selv om politiet holder alle muligheter åpne, tror de ikke bomba var ment for å skade andre.

– I dette tilfellet vil jeg utelykke muligheten for at den var ment for terror, sier Sandvik.

Tror avhør vil oppklare

Det var rundt klokka 02 natt til mandag at politiet fikk melding om at en mann var kritisk skadd og ble sendt til sykehus. Deretter ble to kvinner pågrepet.

Mannen som ble flydd til Ullevål sykehus er ennå ikke avhørt, men det vil bli gjort senere i dag.

– Vi jobber med å få avhørt mannen på sykehuset, og trur mye vil være oppklart etterpå, sier Sandvik.

Kvinnene har ikke forklart mye om hva som har skjedd, men de skal avhøres ytterligere.

– Kvinnene sitter i arresten, og på grunn av rus er de ikke avhørt.

Det er usikkert om mannen også var rusa.

– Dette er kjenninger av politiet, men kan ikke si om de tilhører noe spesielt miljø, sier politiadvokat Julie Sandvik i Sør-Øst politidistrikt.

 • Elg går på E18

  Det er meldt om at en elgokse går på E18 i området mellom Telemarksporten og avkjøringen mot Porsgrunn ved Moheim. Viltnemnda er varslet.

 • Bergbys-restaurant konkurs

  I dag ble det åpnet konkurs i boet til Bergbys Notodden. Av de tre gjenværende Bergbys-restaurantene har den slitt hardest. Det er ingen fare for de to restaurantene i Porsgrunn, sier daglig leder i Svai-Gruppen, Atle Dreyer Isaksen, til Varden.

 • Kvinne stanset av politiet

  En kvinnelig bilfører i 40-årene er stanset av politiet i Sauheradvegen på Notodden. Kvinnen hadde ikke førerkort, og politiet hadde mistanke at hun var påvirket. Hun er tatt med til legevakt for blodprøve og vil bli anmeldt.

 • Fratatt førerkortet etter ulykke

  En mann i 70-årene er fratatt førerkortet og anmeldt for å ikke ha overholdt vikeplikten. Mannen kjørte på rødt lys i Skien, og forårsaket en ulykke. To personer oppsøker legevakten etter ulykken.