NRK Meny
Normal

Troner på toppen

Her er sykehusene som alle turnusleger ønsker å jobbe på. Sjekk om ditt sykehus er på listen.

Rjukan sykehus
Foto: Rune Guneriussen

Blefjell sykehus på Rjukan og Notodden er de beste sykehusene her i landet for turnuslegene.

Det kommer frem i en undersøkelse som den Norske Legeforening har foretatt.

Direktør for Blefjell sykehus, Per Christian Voss, er svært fornøyd med resultatet.

- Dette er veldig hyggelig. Jeg tror det er mange årsaker til at vi gjør det så bra, men først og fremst vil jeg trekke frem det gode arbeidsmiljøet vi har, sier han.

Rjukan sykehus
Foto: Rune Guneriussen

Smått og lokalt

Voss tror det er viktig at sykehusene som scorer bra i undersøkelsen er både små og svært lokale.

- Jeg tror det blir en tettere relasjon mellom mennesker på slike steder. Det blir færre å forholde seg til, og man får korte linjer til de som overordnet.

Voss tror også at det å jobbe og leve på et lite sted kan gi andre dimensjoner enn å jobbe og leve i en storby.

- I tre år har Blefjell sykehus hatt den beste medarbeidertilfredsheten i tidligere Helse Sør. Når det gjelder tilfredsheten til pasientene er vi nummer to i landet. Jeg tror disse to tingene henger sammen, og derfor trives folk hos oss, sier Voss.

Rjukan sykehus
Foto: Rune Guneriussen

Positivt overrasket

Jon Erik Osnes er turnuslege ved Rjukan sykehus. Han har vært ved sykehuset i et halvt år, og har et halvt år igjen. Han er svært glad for at han havnet nettopp på Rjukan.

- Jeg har blitt svært positivt overrasket. Jeg har blitt veldig godt tatt i mot, og jeg føler at jeg lærer veldig mye. Vi får også veldig mye ansvar fordi det er et lite sykehus. Her har vi ingen assistentleger, sier han.

- Hva tror du dette miljøet betyr for pasientene?

- Jeg tror pasientene får en mye tettere oppfølging. Jeg sendte nettopp en pasient hjem, og det var som å ta farvel med et kjært familiemedlem.

- Vi hører jo om dette nedleggingsspøkelset som går rundt i gangene ved norske sykehus. Merker ikke dere det i hverdagen?

- Vi får veldig mange tilbakemeldinger fra pasienter som er opprørt og sinte når det blir snakket om at man skal legge ned akuttfunksjonen på kirurgen her for eksempel, sier han.

Se hele listen over sykehusene her