NRK Meny
Normal

Gnister fra tog antente branner

Brannvesenet jobber med etterslukking etter en skogbrann langs Sørlandsbanen ved Hjuksebø. I følge 110-sentralen vil de fortsette slukkingen utover kvelden.

Brann Hjuksebø

Det brant kraftig ved jernbanen på Hjuksebø klokka to i natt.

Foto: Roar Amundsen / Privat

Jernbaneverket bekrefter at det var gnister fra et sørgående godstog som var årsaken til tre branner langs Sørlandsbanen i Telemark i natt.

Klokken 18.30 forteller politiet at det fortsatt brenner stedvis ved Hjuksebø.

– 110-sentralen melder at de holder på med slukking av noen småbranner, og at de regner med å fortsette med dette utover kvelden, sier Vidar Aaltvedt, operasjonsleder i Telemark politidistrikt.

Flere branner slukket

Brannene ved Elgsjø og Nordagutu er slukket. Men i 14-tiden blusset en ny brann opp, forteller operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Terje Pedersen.

–Det er en krattbrann i lia opp mot Breiset, og brannvesenet er på plass der nå og driver slukking.

Klokken 17.15 melder 110-sentralen at denne brannen er slukket.

Forsinkelser i togtrafikken

Jernbanestrekningen mellom Nordagutu og Kongsberg er foreløpig stengt. Det går inntil videre buss for tog mellom Nordagutu og Kongsberg.

– Det blir forsinkelser for de reisende på Sørlandsbanen utover dagen, opplyser pressevakt i NSB, Gina Scholz til NRK.

Noen tog blir vurdert kjørt via Vestfoldbanen.

Før strekningen Nordagutu - Kongsberg kan bli åpna igjen, må Jernbaneverket kontrollere skinnegang og signalanlegg.

Lokfører varsla

Det var lokomotivføreren på et godstog som meldte om brann ved 0140-tida i natt, får NRK opplyst. Gnister fra et tidligere godstog har etter all sannsynlighet antent skogen på de tre stedene.

Brannen i skogen var kraftig ved Hjuksebø. Brannvesenet i Midt-Telemark rykket ut til de tre brannene. Mannskaper fra sivilforsvaret er også satt inn.

Det var ikke fare for spredning til bygninger.

 • Vil flytte trafikken inn til Skien

  Nye leilighetsbygninger mot vannet og flytting av hovedtrafikken inn til byen, er grep som kan gjøre Skien mer attraktiv, sier administrerende direktør Petter Falkgård Andersen i R8 Group. Nå ser de blant annet på mulighetene for å fjerne EPA-brua.

  Petter Falkgård Andersen
  Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK
 • Barnas stortingsrepresentant

  Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) og Geir Jørgen Bekkevold (KrF) blir barnas stortingsrepresentanter. På oppdrag fra barneombudet har alle partiene pekt ut hver sin representant. De får et særlig ansvar for å se politikken med "barnebrillene" på.

  Åslaug Sem-Jacobsen på Stortinget
  Foto: Ragne Borge Lysaker
 • Omtales som villdyr

  Politiet vurderer fremdeles å avlive hunden, som fredag gikk til angrep på en 3 år gammel gutt i en barnehage i Skien. Hunden omtales av eksperter som et villdyr. Inntil videre er den på kennelen til Magne Henne. Han mener rasen ikke skulle vært her i landet.

 • Kåra til årets folkemusikar

  Folkemusikaren Anders Røine busett i Bø fekk i helga prisen " Årets Folkemusiker" på Folkelarm i Oslo, skriv Varden. I tillegg fekk Anne Hytta soloprisen for sitt hardingfelespel på hennar nye album "Strimur".