NRK Meny
Normal

Tomme pumper og rekordsalg

Godværet har ført til at flere av marinaene i Telemarkskjærgården har opplevd rekordhøyt salg av drivstoff til båt. Tomme pumper og firedoblet omsetning er konsekvensene for noen av dem.

Dag-Eilef Graver Garvik og Linnea Kornberg

Dag-Eilef Graver Garvik og Linnea Kornberg på Valle Marina i Bamble.

Foto: Susanne Flølo / NRK

På Valle Marina i Bamble står ingen pumper stille. Aldri før har båttrafikken gikk så stor avkastning, forteller driver Dag-Eilef Graver Garvik.

– Men med flinke arbeidere, så greier vi det, selv om det har vært fullt kjør hver eneste dag, sier han.

Spør nesten om kundene fylle så mye

– Det blir absolutt en rekordsommer, sier Garvik.

– Trafikken på Valle Marina har faktisk vært så massiv at man rett og slett har gått tom for drivstoff, forteller driver Garvik.

– Det er utrolig hyggelig, men vi må nesten spørre kundene om de trenger å fylle så mye.

Fylte for 45.000 kroner

Det er ikke bare driveren som er fornøyd med det høye tempoet. Det er også Linnea Kornberg, som har hatt sommerjobb på marinaen i flere år.

– Det er gøy, og dagene går veldig fort. Og så har folk så godt humør.

– Det meste noen har fylt for mens jeg har vært her, er 45.000 kroner på én stor seilbåt. Det er ikke dagskost, bare et par ganger i løpet av en sommer at det skjer. Men det er mange fyllinger på mellom 10.000 og 20.000 kroner, sier Kornberg.

– Jeg tror jeg har sommerens fineste sommerjobb.

Valle Marina i Bamble

Alt som kan flyte og gå er på sjøen i disse dagene, mener Tony Barkås hos Stathelle Marina i Bamble.

Foto: Susanne Flølo / NRK

– Det er en helt annen verden

Og det er ikke bare på Valle Marina de har grunn til å være fornøyde. I Kragerø opplever de det som trolig blir den beste sommeren på fem år, også i Brevik har salget gått bra.

Men særlig på Stathelle Marina selges det som aldri før, forteller Tony Barkås.

– Det har vært kjempebra. Det er trafikk hele tiden både på bensin og diesel. Og det virker som at alt som kan flyte og gå er på sjøen i disse dagene.

– Vi har sikkert firedoblet salget i år. Det er en helt annen verden, sier Barkås.

 • Stordalen gir barna 25 milliarder

  En av landets største familieformuer ble overført til barna i går. Petter Stordalens formue på 25,1 milliarder kroner er nå i hendene til barna Emilie (25), Henrik (23) og Jakob A. Stordalen (20). Det skriver VG.

  Laster Instagram-innhold
 • Bratsbergbanen fremdeles stengt

  Arbeidet med å utbedre feil på kjøreledningen på Bratsbergbanen er mer omfattende og tidkrevende enn Bane NOR trodde. Arbeidet fortsetter gjennom helgen. Målet er nå å gjenåpne banen mandag morgen.

 • Rettssak om ny jernbane

  Allerede før den nye togtraseen mellom Larvik og Porsgrunn åpner, krangler en utbygger med Bane NOR om oppgjøret. Skanska har gjort grunnarbeider på deler av traseen fra for 1,8 milliarder kroner. Skanska krever nå 160 millioner kroner mer.

 • Brukerne vil hjelpe BK

  Brukerne vil redde Borgestadklinikkens avdeling Bragernes i Drammen, skriver Drammens Tidende. To brukere av senteret jobber nå for å samle stortingspolitikere og ressurspersoner til et møte i håp om at driften kan fortsette.