NRK Meny
Normal

Tøffe tak i Notodden Ap

Beskyldninger om løgn fra talerstolen er bare noe av det man snakker om i den politiske stormen i Arbeiderpartiet på Notodden.

Gry Bløchlinger

Gry Bløchlinger er Notodden Aps ordførerkandidat. Hun minner om at Ole Henrik Skogen selv tok avgjørelsen om å melde seg ut av partiet.

Foto: Tom Andersen / NRK

Mandag meldte Ole Henrik Skogen seg ut av Arbeiderpartiet på Notodden etter mer enn førti års medlemskap. Det var ingen lett avgjørelse å ta, men Skogen mener ledelsen styrer partiet etter egne meninger.

– Sentrale medlemmer blir ikke hørt og da så jeg ingen annen utvei enn å melde meg ut.

Dette skjedde på nominasjonsmøtet i partiet. Der var Skogen utelatt fra lista og for å komme inn, måtte han ha stilt opp i kampvotering mot en av de andre kandidatene. Han vil ikke mene noe om det er en fair måte å gjøre det på.

– Det skal ikke jeg uttale meg om, men jeg mener det har pågått en prosess her for å renske ut sentrale medlemmer. Flere andre har også valgt å fratre eller melde seg ut.

Eget valg

Skogen er redd det betyr at partiet mister erfarne politikere som er interessert i å gjøre en god jobb for Notodden kommune. Gry Bløchlinger er leder i partiet og reagerer slik på Skogens uttalelser og utmelding.

–Jeg skjønner at han synes denne situasjonen er vanskelig, men han valgte selv å trekke seg fremfor å stille til kampvotering på nominasjonsmøtet. Så er jeg enig i at det har stormet rundt partiet, men mener at vi er på god vei til å løfte frem partiet frem til valget.

Det er ikke Skogen enig i. Han mener det har foregått ting i kulissene før nominasjonsmøte. Han hevder at både han og Gry Bløchlinger fikk en henvendelse fra nominasjonskomiteen om å stå på lista, men ante uråd da han ikke fikk noen tilbakemelding fra komiteen.

Tung avgjørelse

– På nominasjonsmøtet mandag kom det løgn og sladder om mitt kandidatur fra talerstolen. Det synes som om løpet var lagt på forhånd.

– Er det riktig Bløchlinger?

– Ut fra de reglene vi har er nominasjonsprosessen og de regler som gjelder, fulgt til punkt og prikke. Jeg vil si vi har fått en god liste til valget.

Skogen vil vente med å melde seg inn i et annet parti. Til det er avgjørelsen for fersk.

– Det å bryte med mitt kjære Arbeiderparti var vanskelig. Jeg er sosialdemokrat på min hals, derfor var mandagens valg tungt å ta.

 • Vil utbetre Tinnosbanen

  Bane Nor vil utbetre Tinnosbanen til normaltrafikk innan 2024, skriv Telen. Bane Nor eig og driftar strekninga, men det er Jernbanedirektoratet som bevilgar pengane.

 • Urolege for skuterkøyring

  Politiet er urolege for fyllekøyring på snøskuter. Erfaringane deira er at alvorlege ulykker på snøskuter og alkohol ofte går hand i hand. I tillegg fryktar politiet at folk ikkje melder ifrå ved ulykker, fordi dei er redd for å bli straffa.

 • Vil ha att OL-pengar

  Notodden kommune bevilga 500.000 til prosjektet «OL til Telemark». Nå ynskjer rådmann Svein Aanestad å få att pengane, skriv Telen. OL-prosjektleiar Geir Berge Nordtveit vil jobbe vidare mot eit OL-vedtak i 2019 og ynskjer ikkje å betale att pengar.

 • Innbrot på apotek

  I går kveld braut nokon seg inn i eit apotek på Gråtenmoen i Skien. Ei rute er kunst, men ingenting er stole. Vitne har beskrive eit køyretøy, som politiet undersøker vidare.